Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
- nożyk do julienne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZESMAŻAMY KASZE
Mix kasz przesmażamy na patelni według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Imbir starty na tarce o drobnych oczkach łączymy w misce z masłem orzechowym, syropem klonowym, sosem sojowym i sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Doprawiamy solą. Mieszamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli dressing wychodzi za gęsty, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek, wody czy soku z pomarańczy – konsystencja dressingu będzie zależeć od gęstości masła orzechowego.
KROK 3: KOMPONUJEMY I PODAJEMY SAŁATKĘ
Mix kasz wykładamy do misek. Obok kaszy układamy w miseczkach pozostałe składniki: paprykę i ogórek pokrojone w kostkę, marchewkę pokrojoną w słupki lub za pomocą nożyka do julienne, suszone pomidory pokrojone w paseczki oraz posiekany szczypior dymki i posiekaną natkę pietruszki.
Całość skrapiamy dressingiem z masła orzechowego i mieszamy tuż przed podaniem.
Z wierzchu posypujemy ziarnami słonecznika. Dekorujemy ćwiartkami limonki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Burek ze szpinakiem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Mini burgery
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Nuggetsy z kurczaka
- Makowiec japoński
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
673 dni temu
Dziś zrobiłem SAŁATKA Z KASZĄ I ZIARNAMI Wyszła Super !!!!! Baaardzp dobra !!! Gratuluje przepisu i pozdrawiam
Odpowiedz