Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
-
pomidorki koktajlowe
-
rukola
Krok 1: Gotujemy kaszę
Kaszę jęczmienną gotujemy wedle wskazań na opakowaniu.
Krok 2: Blanszujemy szparagi
Szparagi obieramy i kroimy na kawałki, zostawiając 5 cm od strony główki. Wrzucamy je na patelnię z rozgrzaną oliwą. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym ząbkiem czosnku. Podsmażamy przez ok. 2 minuty na wolnym ogniu.
Krok 3: Doprawiamy sałatkę
Do ugotowanej kaszy dodajemy szparagi, ale główki odkładamy na bok. Dorzucamy suszone pomidory pokrojone w kostkę, doprawiamy oliwą z suszonych pomidorów. Natkę pietruszki siekamy, cebulę kroimy w drobną kostkę – po czym dodajemy je do sałatki. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną miodu oraz skórką otartą z cytryny i wyciśniętym z niej sokiem. Dodajemy szczyptę kuminu.
KROK 4: Dekorujemy sałatkę
Sałatkę wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy kawałki szynki oraz zblanszowane główki szparagów. Dodatkowo sałatkę dekorujemy pomidorkami i rukolą.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kaszą bulgur
Pyszna sałatka ze świeżymi warzywami, która będzie idealnym, lekkim obiadem dla całej rodziny? Oto ona! Z aromatyczną kaszą bulgur, pomidorami, oliwkami, papryką i sosem tzatziki!
Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!
Sałatka z kaszą i kabanosami
Lekko ostry sos, kasza, kabanosy i natka pietruszki. To sałatka, która sprawdzi się podczas każdej sylwestrowej zabawy!
Sałatka z kaszy jaglanej z wędzonym twarogiem
Kasza jaglana może być również doskonałą podstawą sałatki. Z dodatkiem pieczonej papryki i marynowanych grzybów smakuje doskonale.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z szynką parmeńską i sosem pomidorowym
- Wegetariańskie maki sushi
- Burgery na sałacie
- Szparagi zawijane w szynkę z dipem z parmezanu
- Kolorowa sałatka w słoiku
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Zapiekanka z grillowaną cukinią
- Faszerowana pizza z grilla
- Sałatka z bakłażanem, fetą i granatem
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Szparagi z szynką parmeńską
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
- Puszyste dyniowe placuszki
- Przepis na sos bolognese
- Kotlet schabowy z miodową kapustą
- Tajine z wołowiną
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Zapiekanka z bakłażanów z mozzarellą i parmezanem
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Hummus grzybowy
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Bułki maślane
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Sałatka z kaczką, gruszką i buraczkiem
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2334 dni temu
próbowałam tej sałatki w restauracji, a ostatnio zrobiłam ja w domu była o niebo lepsza
odpowiedz
2426 dni temu
Nie za dużo tych składników?
odpowiedz