Piotr Gąsowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Łączymy składniki sosu

Podsmażamy warzywa

Składniki sosu mieszamy. Możemy użyć w tym celu słoika. Wszystkie składniki sosu wlewamy do słoika, mocno zakręcamy i wstrząsamy do połączenia się składników.  


 

Krok 2: Kroimy składniki

Przygotowujemy paprykową salsę

Kaszę gotujemy i odsączamy. Kabanosy kroimy na 2-3-centymetrowe kawałki, fetę – w kostkę. Suszone pomidory i paprykę kroimy w paski. Fasolę odsączamy z zalewy. Nać pietruszki drobno siekamy.

 

 

Krok 3: Łączymy składniki sałatki

Zupę doprawiamy skórką z limonki

Kaszę umieszczamy w misce. Dodajemy wszystkie składniki oprócz fety i czarnych oliwek. Mieszamy, dodajemy sos i ponownie mieszamy. Przed podaniem sałatkę posypujemy serem feta i posiekanymi oliwkami.

 

 


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    141 dni temu
    Może to kwestia osobistych predyspozycji ale sałatka niewyobrażalnie ciężkostrawna:( Intensywnie wyczuwalny jest też smak musztardy. W mojej opinii sałatka smaczna ale należy o 1/3 lub nawet o połowę zmniejszyć ilość musztardy i oliwy. Poza tym ok:)

    odpowiedz

  • annie annie
    15 dni temu
    Ja wykorzystuję 70ml oliwy i 1 łyżeczkę musztardy i uważam, że nadal jest smaczna, także można :)
  • Justyna Justyna
    180 dni temu
    Bardzo fajna sałatka, wszystkim smakowała :)

    odpowiedz

  • annie annie
    237 dni temu
    Naprawdę ciekawe zestawienie smaków :) Polecam każdemu!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    264 dni temu
    fajnie by było jakbyście podali ile ma kcal porcja

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    264 dni temu
    Dziękujemy za sugestię :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram