Dominika Grusznic-Drobińska

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy pomidorki, seler naciowy i suszone pomidory

Podsmażamy warzywa

Sałatę płuczemy, osuszamy. Pomidorki kroimy na połówki, seler naciowy na kawałki (0,5 cm). Suszone pomidory kroimy w paski, a kabanosy na kawałki (ok. 2 cm).

 

 

Krok 2: Łączymy składniki sosu

Przygotowujemy paprykową salsę

Papryczkę chili i natkę pietruszki siekamy. Dokładnie łączymy ze sobą składniki sosu.

 

 

 

Krok 3: Do sałaty dodajemy pomidorki koktajlowe i nerkowce

Zupę doprawiamy skórką z limonki

Sałatę przekładamy do miski, posypujemy równomiernie pozostałymi składnikami. Tuż przed podaniem polewamy sosem. Podajemy ze świeżą bagietką.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • S. S.
    446 dni temu
    Salatka jest swietna, robie ja bardzo czesto, polecam!

    odpowiedz

  • Bruce09lili Bruce09lili
    637 dni temu
    Poprawcie ilość oliwy bo 3 szklanki to prawie cała butelka. Oliwa jest zdrowa i w ogóle ale 3 łyżki chyba brzmi zdrowiej niż 3 szklanki :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    637 dni temu
    Rzeczywiście wkradł nam się błąd :) Dziękujemy za czujność!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram