Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
- sokowirówkę wolnoobrotową
- wyciskarkę do cytrusów
- miseczki
Przygotuj wcześniej:
Kaszę kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS
Wszystkie składniki humusu łączymy w kielichu blendera i bardzo dokładnie miksujemy na gładką, jednolitą masę. Powinniśmy uzyskać humus o delikatnie płynnej konsystencji.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS BOWL
Gotowy humus przekładamy do miski.
Ugotowaną kaszę kuskus łączymy w misce z oliwą, sokiem z cytryny i drobno posiekaną, świeżą miętą. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Wokół porcji humusu układamy dodatki: ogórek pokrojony w plasterki, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, liście sałaty rzymskiej, główki szparagów i pokruszony w dłoniach ser feta.
Wykładamy porcję doprawionej kaszy kuskus. Całość skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Na wierzchu układamy dodatkową porcję humusu.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL OWOCOWO-WARZYWNY
Z ogórka, szpinaku, mięty i jabłek pokrojonych na cząstki wyciskamy sok za pomocą sokowirówki wolnoobrotowej.
Sok z pomarańczy wyciskamy za pomocą wyciskarki do cytrusów. Soki łączymy ze sobą.
Zobacz podobne
przepisy
Hummus z bobu
Zielony, aksamitny i aromatyczny? To musi być hummus wg przepisu Kingi! Przygotuj go na śniadanie lub podaj na imprezie w formie smacznej przekąski!
Śniadaniowy bowl z kaszą
Kinga Paruzel zdradza swój przepis na udane śniadanie - kasza, pieczone warzywa, jajka i olej z awokado! Wypróbuj!
Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!
Wegański green bowl
Miska wypełniona warzywami to świetny pomysł na to, by uzupełnić swoją dietę o cenne składniki. Wypróbuj przepis Karola i wgryź się w pożywny posiłek, który przygotujesz w niecałe pół godziny!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Chutney z ananasa
- Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
- Koktajl tiramisu
- Burgery z tofu
- Zakwas na żurek
- Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
- Domowe majonezy smakowe
- Humus z tahiną i płatkami chili
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
- Koktajl owocowo-warzywny
- Hummus z dodatkami
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Ptysiowa piramida croquembouche
- Ciasto z brzoskwiniami
- Cooler z sorbetem i melonem
- Pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
- Budyń waniliowy z jabłkami
- Walentynkowy budyń czekoladowy
- Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
- Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
- Grillowane żeberka z plackami ziemniaczanymi
- Ciasteczka cytrynowe
- Kung pao z tofu i boczniakami
- Dorada pieczona na grillu z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów
- Szaszłyki wieprzowe
- Ciasto "pszczółka" z orzechami włoskimi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)