zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • blender kielichowy
  • sokowirówkę wolnoobrotową
  • wyciskarkę do cytrusów
  • miseczki

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS

Wszystkie składniki humusu łączymy w kielichu blendera i bardzo dokładnie miksujemy na gładką, jednolitą masę. Powinniśmy uzyskać humus o delikatnie płynnej konsystencji.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS BOWL

Gotowy humus przekładamy do miski.

Ugotowaną kaszę kuskus łączymy w misce z oliwą, sokiem z cytryny i drobno posiekaną, świeżą miętą. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Wokół porcji humusu układamy dodatki: ogórek pokrojony w plasterki, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, liście sałaty rzymskiej, główki szparagów i pokruszony w dłoniach ser feta.

Wykładamy porcję doprawionej kaszy kuskus. Całość skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Na wierzchu układamy dodatkową porcję humusu.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL OWOCOWO-WARZYWNY

Z ogórka, szpinaku, mięty i jabłek pokrojonych na cząstki wyciskamy sok za pomocą sokowirówki wolnoobrotowej.

Sok z pomarańczy wyciskamy za pomocą wyciskarki do cytrusów. Soki łączymy ze sobą.  

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram