![Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/e633b2c0f2e3-760e67907862-KW23_humus-bowl-i-koktajl-owocowo-warzywny_karol_okrasa_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
- sokowirówkę wolnoobrotową
- wyciskarkę do cytrusów
- miseczki
Przygotuj wcześniej:
Kaszę kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS
Wszystkie składniki humusu łączymy w kielichu blendera i bardzo dokładnie miksujemy na gładką, jednolitą masę. Powinniśmy uzyskać humus o delikatnie płynnej konsystencji.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS BOWL
Gotowy humus przekładamy do miski.
Ugotowaną kaszę kuskus łączymy w misce z oliwą, sokiem z cytryny i drobno posiekaną, świeżą miętą. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Wokół porcji humusu układamy dodatki: ogórek pokrojony w plasterki, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, liście sałaty rzymskiej, główki szparagów i pokruszony w dłoniach ser feta.
Wykładamy porcję doprawionej kaszy kuskus. Całość skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Na wierzchu układamy dodatkową porcję humusu.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL OWOCOWO-WARZYWNY
Z ogórka, szpinaku, mięty i jabłek pokrojonych na cząstki wyciskamy sok za pomocą sokowirówki wolnoobrotowej.
Sok z pomarańczy wyciskamy za pomocą wyciskarki do cytrusów. Soki łączymy ze sobą.
Zobacz podobne
przepisy
Hummus z bobu
Zielony, aksamitny i aromatyczny? To musi być hummus wg przepisu Kingi! Przygotuj go na śniadanie lub podaj na imprezie w formie smacznej przekąski!
![Hummus z bobu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cbeaa592314b-a72792a21044-KINGA_1250x700.webp)
Śniadaniowy bowl z kaszą
Kinga Paruzel zdradza swój przepis na udane śniadanie - kasza, pieczone warzywa, jajka i olej z awokado! Wypróbuj!
![Śniadaniowy bowl z kaszą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d5a4144e2bcd-3acfecb632cc-sniadaniowy_bowl_1250x700.webp)
Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!
![Pasta z bakłażana i marchewki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/65c75df86584-030ab8d8e608-KW48_PASTA_Z_BAKLAZANA_I_MARCHEWKI_Karol-Okrasa-_119576_1250x700px.webp)
Wegański green bowl
Miska wypełniona warzywami to świetny pomysł na to, by uzupełnić swoją dietę o cenne składniki. Wypróbuj przepis Karola i wgryź się w pożywny posiłek, który przygotujesz w niecałe pół godziny!
![Wegański green bowl](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/305f3e8f434e-770099d23c3b-KW13_Karol_Okrasa_green_bowl_32570_200310_MA_10397_rgb_ok_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kompot z suszu z cytryną
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik krakowski
- Kapusta z grochem
- Wigilijny makowiec
- Piernik staropolski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)