Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobot MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIANIE KOLENDRY
Umyć kolendrę, otrząsnąć z wody, oberwać listki i włożyć je do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 6. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE DRESSINGU
Awokado przepołowić, usunąć pestkę, wydrążyć łyżką miąższ z łupiny i włożyć do pojemnika miksującego. Z limonki wycisnąć sok i wlać go do pojemnika miksującego. Dodać jogurt naturalny, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu i ¼ łyżeczki płatków chili. Mieszać na gładko (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 3. Przelać dressing z limonki i awokado do innego naczynia. Umyć pojemnik miksujący.
KROK 3: GOTOWANIE RYŻU
Ryż basmati wsypać do wkładu do gotowania, a ten zawiesić w pojemniku miksującym. Posypać ryż ½ łyżeczki soli. Wlać przez ryż 1 litr zimnej wody do pojemnika miksującego. Edamame włożyć do głębokiego wkładu do gotowania na parze, posypać ½ łyżeczki soli. Wkład do gotowania na parze umieścić na pojemniku miksującym, zamknąć, gotować ustawiwszy program gotowanie na parze/8 minut. Sprawdzić, czy ryż jest miękki, i jeśli to konieczne, wydłużyć czas gotowania o kilka minut.
KROK 4: KROJENIE WARZYW I OWOCÓW
Rzodkiewki umyć, oczyścić, pokroić na cienkie plasterki. Mango obrać, miąższ odkroić od pestki i pokroić na kawałki. Dymki umyć, oczyścić, pokroić w cienkie krążki. Sezam lekko uprażyć na patelni bez tłuszczu.
KROK 5: ŁĄCZENIE SKŁADNIKÓW
Do misek nałożyć ryż basmati, edamame, kawałki łososia, mango i rzodkiewkę. Podać z dressingiem z limonki i awokado, sezamem i pokrojoną dymką.
Zobacz podobne
przepisy
Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
Nie ma to jak dobry bowl! Z kaszą orkiszową, tofu i warzywami będzie smakować naprawdę wyśmienicie! To idealne, nieskomplikowane danie, które sprawdzi się na obiad lub kolację.
Bowl z halloumi i komosą ryżową
Sycący i kolorowy bowl z komosą ryżową, pysznym serem halloumi i słodkim dodatkiem batata oraz aromatycznym dressingiem. Idealny na pożywne śniadanie lub lunch.
Hummus bowl
Miseczka mocy wypełniona świeżymi warzywami, kaszą i delikatnym domowym hummusem to świetny pomysł na śniadanie, lunch lub kolację. Wykorzystaj przepis Karola, by odtworzyć tę pyszną kompozycję!
Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
- Ciasto ryżowe
- Łososiowe fajitas
- Łosoś z porami w sosie pistacjowo-miodowym z ziemniakami
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Szynka w kapuście curry
- Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
- Kolorowa sałatka owocowa z dressingiem z arbuza
- Kaczka z karmelizowanymi pomarańczami i żurawinami
- Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
- Jagodzianki
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Batony czekoladowe z granatem
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Kruszonka na 3 sposoby: klasyczna, wegańska, migdałowa
- Kaszubski miodowy kuch
- Clafoutis z czereśniami
- Pasta z awokado
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Bowl z halloumi i komosą ryżową
- Spaghetti z sosem z awokado
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Pieczony łosoś z komosą ryżową i świeżymi warzywami
- Fettuccine Alfredo – przepis na kultowy makaron
- Tarta z czerstwego pieczywa
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)