
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobot MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIANIE KOLENDRY
Umyć kolendrę, otrząsnąć z wody, oberwać listki i włożyć je do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 6. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE DRESSINGU
Awokado przepołowić, usunąć pestkę, wydrążyć łyżką miąższ z łupiny i włożyć do pojemnika miksującego. Z limonki wycisnąć sok i wlać go do pojemnika miksującego. Dodać jogurt naturalny, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu i ¼ łyżeczki płatków chili. Mieszać na gładko (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 3. Przelać dressing z limonki i awokado do innego naczynia. Umyć pojemnik miksujący.
KROK 3: GOTOWANIE RYŻU
Ryż basmati wsypać do wkładu do gotowania, a ten zawiesić w pojemniku miksującym. Posypać ryż ½ łyżeczki soli. Wlać przez ryż 1 litr zimnej wody do pojemnika miksującego. Edamame włożyć do głębokiego wkładu do gotowania na parze, posypać ½ łyżeczki soli. Wkład do gotowania na parze umieścić na pojemniku miksującym, zamknąć, gotować ustawiwszy program gotowanie na parze/8 minut. Sprawdzić, czy ryż jest miękki, i jeśli to konieczne, wydłużyć czas gotowania o kilka minut.
KROK 4: KROJENIE WARZYW I OWOCÓW
Rzodkiewki umyć, oczyścić, pokroić na cienkie plasterki. Mango obrać, miąższ odkroić od pestki i pokroić na kawałki. Dymki umyć, oczyścić, pokroić w cienkie krążki. Sezam lekko uprażyć na patelni bez tłuszczu.
KROK 5: ŁĄCZENIE SKŁADNIKÓW
Do misek nałożyć ryż basmati, edamame, kawałki łososia, mango i rzodkiewkę. Podać z dressingiem z limonki i awokado, sezamem i pokrojoną dymką.
Zobacz podobne
przepisy
Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
Nie ma to jak dobry bowl! Z kaszą orkiszową, tofu i warzywami będzie smakować naprawdę wyśmienicie! To idealne, nieskomplikowane danie, które sprawdzi się na obiad lub kolację.

Bowl z halloumi i komosą ryżową
Sycący i kolorowy bowl z komosą ryżową, pysznym serem halloumi i słodkim dodatkiem batata oraz aromatycznym dressingiem. Idealny na pożywne śniadanie lub lunch.

Hummus bowl
Miseczka mocy wypełniona świeżymi warzywami, kaszą i delikatnym domowym hummusem to świetny pomysł na śniadanie, lunch lub kolację. Wykorzystaj przepis Karola, by odtworzyć tę pyszną kompozycję!

Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!

Zobacz przepisy
na święta
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)