 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik kuchenny
Przygotuj wcześniej:
Komosę ryżową opłucz na sicie pod bieżącą wodą, odcedź, a następnie ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Batat pokrój w plastry grubości ok. 2 cm i ułóż na blasze do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Smażymy halloumi
Halloumi odsączamy z zalewy przy użyciu ręcznika kuchennego, a następnie kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Tak przygotowany ser smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron, aż nabierze złotego koloru.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Cebulę kroimy w talarki, paprykę w kostkę, a szczypiorek siekamy. Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm.
Krok 3: Przygotowujemy sos
Liście bazylii drobno siekamy. Wszystkie składniki dressingu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.
Krok 4: Podajemy bowl
W miskach układamy po połowie wszystkich składników bowla. Awokado posypujemy czarnuszką. Całość przed jedzeniem polewamy dressingiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makówki śląskie
- Domek z piernika
- Nuggetsy z kurczaka
- Burek ze szpinakiem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka gyros
- Pulpety w sosie pomidorowym
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (3)
1013 dni temu
Pyyyycha! Dressing GENIALNY!
Odpowiedz
1107 dni temu
A co z batatem, na surowo?
Odpowiedz
1107 dni temu
Batat należy pokroić i upiec w piekarniku w temperaturze 200°C. Informacje o tym, co dokładnie zrobić znajdziesz w sekcji „Przygotuj wcześniej” :)