
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik kuchenny
Przygotuj wcześniej:
Komosę ryżową opłucz na sicie pod bieżącą wodą, odcedź, a następnie ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Batat pokrój w plastry grubości ok. 2 cm i ułóż na blasze do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Smażymy halloumi
Halloumi odsączamy z zalewy przy użyciu ręcznika kuchennego, a następnie kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Tak przygotowany ser smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron, aż nabierze złotego koloru.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Cebulę kroimy w talarki, paprykę w kostkę, a szczypiorek siekamy. Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm.
Krok 3: Przygotowujemy sos
Liście bazylii drobno siekamy. Wszystkie składniki dressingu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.
Krok 4: Podajemy bowl
W miskach układamy po połowie wszystkich składników bowla. Awokado posypujemy czarnuszką. Całość przed jedzeniem polewamy dressingiem.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszotto ze szparagami
Szparagi i quinoa, czyli szybkie kaszotto według przepisu Karola! Przygotuj je, zanim skończy się sezon!

Quisotto ze szpinakiem i chorizo
Quisotto to forma risotta na bazie quinoa! Spróbuj go w wersji ze szpinakiem i smażonym chorizo!

Curry z quinoa, jarmużem i tofu
Zachwyć się wegetariańskim curry z quinoa, jarmużem i jabłkami, z dodatkiem smażonego tofu!

Orientalne kotleciki z quinoa
Lubisz wyraziste smaki? Spróbuj kotlecików z quinoa, tahini i marchewką z dodatkiem ziołowego skyru!

Zobacz przepisy
na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
891 dni temu
Pyyyycha! Dressing GENIALNY!
odpowiedz
984 dni temu
A co z batatem, na surowo?
odpowiedz
984 dni temu
Batat należy pokroić i upiec w piekarniku w temperaturze 200°C. Informacje o tym, co dokładnie zrobić znajdziesz w sekcji „Przygotuj wcześniej” :)