Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik kuchenny
Przygotuj wcześniej:
Komosę ryżową opłucz na sicie pod bieżącą wodą, odcedź, a następnie ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Batat pokrój w plastry grubości ok. 2 cm i ułóż na blasze do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Smażymy halloumi
Halloumi odsączamy z zalewy przy użyciu ręcznika kuchennego, a następnie kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Tak przygotowany ser smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron, aż nabierze złotego koloru.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Cebulę kroimy w talarki, paprykę w kostkę, a szczypiorek siekamy. Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm.
Krok 3: Przygotowujemy sos
Liście bazylii drobno siekamy. Wszystkie składniki dressingu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.
Krok 4: Podajemy bowl
W miskach układamy po połowie wszystkich składników bowla. Awokado posypujemy czarnuszką. Całość przed jedzeniem polewamy dressingiem.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszotto ze szparagami
Szparagi i quinoa, czyli szybkie kaszotto według przepisu Karola! Przygotuj je, zanim skończy się sezon!
Quisotto ze szpinakiem i chorizo
Quisotto to forma risotta na bazie quinoa! Spróbuj go w wersji ze szpinakiem i smażonym chorizo!
Curry z quinoa, jarmużem i tofu
Zachwyć się wegetariańskim curry z quinoa, jarmużem i jabłkami, z dodatkiem smażonego tofu!
Orientalne kotleciki z quinoa
Lubisz wyraziste smaki? Spróbuj kotlecików z quinoa, tahini i marchewką z dodatkiem ziołowego skyru!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Herbaciana rolada z mlecznym kremem
- Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
- Kolorowa sałatka warzywna
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Sałatka z owocami morza
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Faszerowana papryka z serem halloumi
- Wegańskie burrito z fasolą
- Komosianka na słodko
- Placki owsiane z sałatką z truskawek
- Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
- Kanapka z kurczakiem
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Wegańskie panini z boczniakami i sosem aioli
- Lody warzywno-owocowe
- Omlet z amarantusem i owocami
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Ciasto Fale Dunaju
- Piersi kaczki faszerowane suszonymi śliwkami i morelami
- Obiad jednoblaszkowy
- Masło truskawkowe
- Sernik chałwowy
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Bułka z pastą z orzechów
- Szarpane boczniaki à la pulled pork
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
647 dni temu
Pyyyycha! Dressing GENIALNY!
odpowiedz
741 dni temu
A co z batatem, na surowo?
odpowiedz
741 dni temu
Batat należy pokroić i upiec w piekarniku w temperaturze 200°C. Informacje o tym, co dokładnie zrobić znajdziesz w sekcji „Przygotuj wcześniej” :)