
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
Przygotuj wcześniej:
Kaszę kuskus przygotuj według instrukcji podanych na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS
Wszystkie składniki humusu łączymy w kielichu blendera i bardzo dokładnie miksujemy na gładką, jednolitą masę. Powinniśmy uzyskać humus o delikatnie płynnej konsystencji.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS BOWL
Gotowy humus przekładamy do miski.
Ugotowaną kaszę kuskus łączymy w misce z oliwą, sokiem z cytryny i drobno posiekaną, świeżą miętą. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Wokół porcji humusu układamy dodatki: ogórek pokrojony w plasterki, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, liście sałaty rzymskiej, główki szparagów i pokruszony w dłoniach ser feta.
Wykładamy porcję doprawionej kaszy kuskus. Całość skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Na wierzchu układamy dodatkową porcję humusu.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański green bowl
Miska wypełniona warzywami to świetny pomysł na to, by uzupełnić swoją dietę o cenne składniki. Wypróbuj przepis Karola i wgryź się w pożywny posiłek, który przygotujesz w niecałe pół godziny!

Bowl z halloumi i komosą ryżową
Sycący i kolorowy bowl z komosą ryżową, pysznym serem halloumi i słodkim dodatkiem batata oraz aromatycznym dressingiem. Idealny na pożywne śniadanie lub lunch.

Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
Przygotuj sobie domowy bowl i zasmakuj w pysznym połączeniu ryżu, łososia, awokado i limonkowego dressingu. To jest pyszne!


Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!

Zobacz przepisy
na święta
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)