Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
Przygotuj wcześniej:
Kaszę kuskus przygotuj według instrukcji podanych na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS
Wszystkie składniki humusu łączymy w kielichu blendera i bardzo dokładnie miksujemy na gładką, jednolitą masę. Powinniśmy uzyskać humus o delikatnie płynnej konsystencji.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS BOWL
Gotowy humus przekładamy do miski.
Ugotowaną kaszę kuskus łączymy w misce z oliwą, sokiem z cytryny i drobno posiekaną, świeżą miętą. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Wokół porcji humusu układamy dodatki: ogórek pokrojony w plasterki, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, liście sałaty rzymskiej, główki szparagów i pokruszony w dłoniach ser feta.
Wykładamy porcję doprawionej kaszy kuskus. Całość skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Na wierzchu układamy dodatkową porcję humusu.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański green bowl
Miska wypełniona warzywami to świetny pomysł na to, by uzupełnić swoją dietę o cenne składniki. Wypróbuj przepis Karola i wgryź się w pożywny posiłek, który przygotujesz w niecałe pół godziny!
Bowl z halloumi i komosą ryżową
Sycący i kolorowy bowl z komosą ryżową, pysznym serem halloumi i słodkim dodatkiem batata oraz aromatycznym dressingiem. Idealny na pożywne śniadanie lub lunch.
Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
Przygotuj sobie domowy bowl i zasmakuj w pysznym połączeniu ryżu, łososia, awokado i limonkowego dressingu. To jest pyszne!
Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka na bogato
- Minipizza z kabanosami
- Makaron z pomidorami i oliwkami
- Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Wegański green bowl
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Smoothie z żurawinami
- Kanapka z kurczakiem
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- Szakszuka z wołowiną
- Wegańska sałatka z białej fasoli
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Sałatka z bakłażana z twarożkiem podwędzanym sianem
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Ośmiorniczki z grilla
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Hummus bowl
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Sałatka z bakłażana z dressingiem z jogurtu koziego
- Sos do ravioli
- Cookie box: ciasteczka maślane z orzechami
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kuleczki z koziego sera
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Sałatka z boczkiem i chorizo
- GOFRY TRADYCYJNE
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)