
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy
Przygotuj wcześniej:
Kaszę kuskus przygotuj według instrukcji podanych na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS
Wszystkie składniki humusu łączymy w kielichu blendera i bardzo dokładnie miksujemy na gładką, jednolitą masę. Powinniśmy uzyskać humus o delikatnie płynnej konsystencji.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY HUMUS BOWL
Gotowy humus przekładamy do miski.
Ugotowaną kaszę kuskus łączymy w misce z oliwą, sokiem z cytryny i drobno posiekaną, świeżą miętą. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Wokół porcji humusu układamy dodatki: ogórek pokrojony w plasterki, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, liście sałaty rzymskiej, główki szparagów i pokruszony w dłoniach ser feta.
Wykładamy porcję doprawionej kaszy kuskus. Całość skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Na wierzchu układamy dodatkową porcję humusu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka gyros
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
- Domek z piernika
- Pierniki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Łazanki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)