![Chinkali z mięsem Chinkali z mięsem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/8d9a2698d871-82a6ce0a1426-kw49-2023-kinga-paruzel-chinkali-z-miesem.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWNIA:
KROK 1: Przygotowujemy ciasto
Mąkę mieszamy z solą i robimy zagłębienie w środku. Wbijamy w nie jajka. Składniki mieszamy za pomocą widelca. Stopniowo dodajemy wodę, cały czas mieszając, aż mąka wchłonie cały płyn, a ciasto będzie twarde. Ciasto wyrabiamy rękoma, aż będzie jednolite i elastyczne. Odkładamy do miski, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na 30 minut.
KROK 2: Robimy farsz
Do dużej miski wkładamy oba rodzaje mięsa, posiekaną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną kolendrę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy, a następnie dodajemy zimną wodę. Farsz wyrabiamy energicznie rękoma przez około 10 minut, aż woda wtłoczy się w mięso i masa będzie zwarta.
KROK 3: Sklejamy chinkali
Ciasto podsypujemy mąką i rozwałkowujemy bardzo cienko. Wykrawamy krążki o średnicy 10 cm. Na środku każdego układamy 1 łyżkę farszu. Brzegi ciasta zwijamy ku górze, tworząc charakterystyczną sakiewkę.
KROK 4: Gotujemy
Chinkali wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Gotujemy przez 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Podajemy polane roztopionym masłem i posypane posiekaną kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
Niech na Twoim wigilijnym stole zagoszczą pierogi z karpiem i aromatycznym sosem z pomarańczy!
![Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/66f886ed3115-2b305d9c69-KW_51_Pierogi_z_karpiem_i_sosem_korzenno_pomaranczowym_18993_S_366650_RGB_ok_1250x700.webp)
Pierogi z kapustą i grzybami
Doskonały przepis na jedno z naszych narodowych dań – domowe pierogi z pysznym, pachnącym grzybami farszem. Musisz się nauczyć je robić!
![Pierogi z kapustą i grzybami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/93d7e5821dce-c3b4fa2f21-Pierogi_z_kapusta_i_grzybami_PL_13454_KW_47_S151829_960x540.webp)
Pierożki z łososiem polane bazyliowym masłem
Małe pierożki wypełnione aż po brzegi delikatnym farszem z łososia, podane z aromatycznym sosem na bazie bazylii.
![Pierożki z łososiem polane bazyliowym masłem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d31162d4f910-fa216412dc-KW_03_11848_S_79185_RGB_pierozki_z_lososiem_960x540.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Pierogi z jagodami – przepis
Kwintesencja smaku późnego lata. Jagody otulone delikatnym ciastem, czyli czas na pierogi!
![Pierogi z jagodami – przepis](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7dccb74dcec7-8fabce67be-PIEROGI-Z-JAGODAMI_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Puszysty omlet na słodko
- Kremowa jajecznica z pomidorami
- Wegańska kiełbasa z grilla
- Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
- Rustykalny chleb na zakwasie z bakaliami
- Sałatka z kwiatem bananowca
- Makaron z truskawkami
- Zupa nic z kluskami leniwymi
- Wianki z orzechami i polewą
- Mleko gdańskie
- Cukier waniliowo-pomarańczowy
- Pieczona owsianka à la brownie
- Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Markizy owsiane z marchewką i konfiturą truskawkową
Komentarze (0)