Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 słoiczki o pojemności 150 ml
- wysoki garnek
Krok 1: Wyciskamy sok z cytryn
3 cytryny sparzamy, wycieramy do sucha, obieramy obieraczką, skrawając cienkie paski skórki. Wszystkie cytryny wyciskamy i odmierzamy 350 ml soku. Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z sokiem z cytryny, startą skórką cytryny i cukrem żelującym w wysokim garnku, a następnie doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2: Gotujemy marmoladę
Marmoladę gotujemy na dużym ogniu przez 4 minuty, mieszając. Następnie natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą słoików, dobrze zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Boczek pieczony
- Piernik świąteczny
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba z piekarnika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sernik pistacjowy
- Burek ze szpinakiem
- Domek z piernika
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)