Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 słoiczki o pojemności 150 ml
 - wysoki garnek
 
Krok 1: Wyciskamy sok z cytryn
3 cytryny sparzamy, wycieramy do sucha, obieramy obieraczką, skrawając cienkie paski skórki. Wszystkie cytryny wyciskamy i odmierzamy 350 ml soku. Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z sokiem z cytryny, startą skórką cytryny i cukrem żelującym w wysokim garnku, a następnie doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2: Gotujemy marmoladę
Marmoladę gotujemy na dużym ogniu przez 4 minuty, mieszając. Następnie natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą słoików, dobrze zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Krokiety z mięsem
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Boczek pieczony
 - Piernik świąteczny
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Ryba z piekarnika
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Świąteczne pierniczki
 - Uszka z grzybami
 - Ryba po japońsku
 - Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Śledź w oleju
 - Barszcz czerwony z ziemniakami
 - Sernik pistacjowy
 - Burek ze szpinakiem
 - Domek z piernika
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)