Serniczki na owsianym spodzie

Ola Tatka

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender lub rozdrabniacz
  • formę do muffinów
  • robot wielofunkcyjny lub mikser

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SPODY SERNICZKÓW

Ciasteczka miksujemy bardzo drobno (na piasek) w naczyniu blendera lub rozdrabniacza. Przekładamy do miski. Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do zmiksowanych ciasteczek. Dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc spójną masę.

Gotową masę przekładamy na spód formy do muffinów.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej kajmak i masło orzechowe. Mieszamy. Tak przygotowaną masę łączymy i miksujemy z mascarpone.

Krok 3: SCHŁADZAMY SERCZNICZKI

Masę serową wykładamy do formy do muffinów na przygotowane wcześniej spody. Serniczki wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!