Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender lub rozdrabniacz
- formę do muffinów
- robot wielofunkcyjny lub mikser
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SPODY SERNICZKÓW
Ciasteczka miksujemy bardzo drobno (na piasek) w naczyniu blendera lub rozdrabniacza. Przekładamy do miski. Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do zmiksowanych ciasteczek. Dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc spójną masę.
Gotową masę przekładamy na spód formy do muffinów.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej kajmak i masło orzechowe. Mieszamy. Tak przygotowaną masę łączymy i miksujemy z mascarpone.
Krok 3: SCHŁADZAMY SERCZNICZKI
Masę serową wykładamy do formy do muffinów na przygotowane wcześniej spody. Serniczki wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Zobacz podobne
przepisy
Sernik na jogurcie sojowym
Jogurt sojowy jest idealnym zamiennikiem serka śmietankowego w wypiekach. Kluczem do sukcesu jest leżakowanie jogurtu na sitku przez noc, więc pamiętaj, aby rozpocząć przygotowania dzień przed planowanym zjedzeniem tego fantastycznego sernika.
Sernik waniliowo-dyniowy
To ciasto ma w sobie wszystko: doskonały smak i wyjątkowy wygląd. Zrobi furorę wśród Twoich gości, a Ty z pewnością usłyszysz prośbę o dokładkę!
Złoty sernik z kiwi
Szybki i uda się każdemu! Złoty sernik z kiwi zachwyca chrupiącym, korzennym spodem i delikatną masą na bazie mascarpone. Spróbuj, a przepis zostanie z Tobą na dłużej!
Sernik czereśniowy na maślance
Nie trzeba go piec i powstaje bez twarogu! Ten ciekawy sernik na maślance to prawdziwy smak lata i jest naprawdę prosty w przygotowaniu. Skusisz się? .
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bułeczki wielkanocne
- Serowo-jabłkowa tarta saksońska
- Grillowane truskawki z musem z białej czekolady
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Owsiany placek z rabarbarem
- Puszysty sernik na cieście marchewkowym
- Wegański twarożek z ziołami
- Zabajone z owocami
- Smażone mleko z sosem żurawinowym
- Tosty francuskie z lodami i sałatką owocową
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
- Skrzydełka z cytrynowym sosem barbecue
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Gofry z owocami i cukrem pudrem
- Kaczka pieczona z gruszkami poszetowanymi w winie z fasolką szparagową
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Banoffee w słoiku
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Faszerowana indyczka
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)