 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender lub rozdrabniacz
- formę do muffinów
- robot wielofunkcyjny lub mikser
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SPODY SERNICZKÓW
Ciasteczka miksujemy bardzo drobno (na piasek) w naczyniu blendera lub rozdrabniacza. Przekładamy do miski. Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do zmiksowanych ciasteczek. Dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc spójną masę.
Gotową masę przekładamy na spód formy do muffinów.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej kajmak i masło orzechowe. Mieszamy. Tak przygotowaną masę łączymy i miksujemy z mascarpone.
Krok 3: SCHŁADZAMY SERCZNICZKI
Masę serową wykładamy do formy do muffinów na przygotowane wcześniej spody. Serniczki wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledzie po kaszubsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Nuggetsy z kurczaka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sernik pistacjowy
- Makówki śląskie
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)