Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik nagrzany do temperatury 180°C
- formę na 12 babeczek
- papilotki do babeczek
- rękaw cukierniczy
Przygotuj wcześniej:
Masło do przygotowania babeczek roztop na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było płynne, ale nie gorące. Masło potrzebne do przygotowania kremu przechowuj w temperaturze pokojowej.
Sposób przygotowania:
BABECZKI
KROK 1: UCIERAMY CIASTO
W misce umieszczamy 250 g maślanki, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, jajko i roztopione masło. Całość ucieramy na jednolitą masę, dodajemy do niej dropsy czekoladowe i dokładnie mieszamy.
KROK 2: DZIELIMY CIASTO
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i pozostałe 25 g maślanki i dokładnie mieszamy.
KROK 3: PRZEKŁADAMY CIASTO DO PAPILOTEK
Formę do babeczek wykładamy papilotkami. Każdą z nich napełniamy po połowie jasnym i ciemnym ciastem, a następnie delikatnie je ze sobą mieszamy przy pomocy widelca.
KROK 4: PIECZEMY BABECZKI
Babeczki pieczemy przez ok. 15 minut, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Gotowe babeczki wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
KREM
Masło ubijamy z cukrem na białą, puszystą masę. Następnie dodajemy serek śmietankowy i ponownie ubijamy, aż do połączenia składników.
DEKORACJA
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy każdą z babeczek. Następnie posypujemy je posypką cukrową.
Zobacz podobne
przepisy
Babeczki piernikowe z ganaszem cynamonowym
Paweł Małecki ma dla Ciebie przepis, dzięki któremu poczujesz zbliżające się święta – piernikowe babeczki z cynamonem i czekoladą!
Babeczki jogurtowe z owocami
Słodkie skarby w Twojej kuchni? Wypróbuj ten prosty i szybki przepis na babeczki! Idealnie się sprawdzą, gdy szukasz czegoś na weekend lub spodziewasz się gości.
Lodowe babeczki
Babeczki czekoladowe wypełnione lodami, to połączenie, które zasmakuje małym i dużym miłośnikom słodyczy. Sprawdź jak łatwo przygotować lodowe babeczki!
Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
Proste w przygotowaniu babeczki czekoladowe z polewą czekoladową, suszonymi owocami żurawiny i orzechami laskowymi. Idealna słodka przekąska!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kiełbaski piwne z grilla
- Orzechowe babeczki
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym
- Shake z gruszką i marcepanem
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Tosty francuskie z lodami i sałatką owocową
- Cake pops: ciastka na patyku
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Babka marmurkowa
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
- Halloweenowe jajka z dipem z awokado
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Pasta kokosowa na słodko
- Łosoś spalony sianem z salsą z papryki
- Zupa z zielonych szparagów z ziemniaczaną słomą
- Kiszona sałatka z warzyw na ostro
- Klasyczna sałatka z mozzarellą
- Czekoladki z masłem orzechowym i bez dodatku cukru
- Indyczka faszerowana piernikiem
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Syrop z szypułek truskawek
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)