Babeczki marmurkowe z czekoladą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik nagrzany do temperatury 180°C
  • formę na 12 babeczek
  • papilotki do babeczek
  • rękaw cukierniczy

Przygotuj wcześniej:

Masło do przygotowania babeczek roztop na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było płynne, ale nie gorące. Masło potrzebne do przygotowania kremu przechowuj w temperaturze pokojowej.

Sposób przygotowania:

BABECZKI

KROK 1: UCIERAMY CIASTO

W misce umieszczamy 250 g maślanki, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, jajko i roztopione masło. Całość ucieramy na jednolitą masę, dodajemy do niej dropsy czekoladowe i dokładnie mieszamy.

KROK 2: DZIELIMY CIASTO

Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i pozostałe 25 g maślanki i dokładnie mieszamy.

KROK 3: PRZEKŁADAMY CIASTO DO PAPILOTEK

Formę do babeczek wykładamy papilotkami. Każdą z nich napełniamy po połowie jasnym i ciemnym ciastem, a następnie delikatnie je ze sobą mieszamy przy pomocy widelca.

KROK 4: PIECZEMY BABECZKI

Babeczki pieczemy przez ok. 15 minut, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Gotowe babeczki wyjmujemy z piekarnika i studzimy.

KREM

Masło ubijamy z cukrem na białą, puszystą masę. Następnie dodajemy serek śmietankowy i ponownie ubijamy, aż do połączenia składników.

DEKORACJA

Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy każdą z babeczek. Następnie posypujemy je posypką cukrową.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!