Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rękaw cukierniczy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: WYDRĄŻAMY MUFFINY
Lody wyjmujemy z zamrażarki. Z muffinek odcinamy wyrośniętą górę i za pomocą łyżki wydrążamy środek tak, aby powstał brzeg o szerokości 1 cm (wydrążone ciasto można wykorzystać do bajaderek lub cake pops).
KROK 2: WYCISKAMY LODY DO MUFFINEK
Lody przekładamy do rękawa cukierniczego - najpierw waniliowe, a następnie truskawkowe. Wyciskamy lody do przygotowanych wcześniej muffinek, formując je w charakterystyczny lodowy stożek. Lodowe babeczki wkładamy do zamrażarki na godzinę.
KROK 3: ZANURZAMY ROŻKI W CZEKOLADZIE
Czekoladę z olejem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Zamrożone rożki babeczek zanurzamy w czekoladzie i od razu posypujemy kolorową posypką. Podajemy od razu lub przechowujemy w zamrażarce.
Zobacz podobne
przepisy
Lodowe torciki na maślance z truskawkami
Idealna propozycja dla fanów słodkości w sezonie truskawkowym – małe torciki w postaci kremowych lodów na patyku!
Lodowe kanapki dla dzieci
Słodkie, zdrowe, chłodzące – lodowe kanapki według przepisu Kingi to sprawdzone, domowe składniki i szansa na poskromienie dziecięcych apetytów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik staropolski
- Przekąski sylwestrowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik piernikowy
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ryba po japońsku
- Wigilijny makowiec
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kutia
- Wegańska ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)