Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rękaw cukierniczy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: WYDRĄŻAMY MUFFINY
Lody wyjmujemy z zamrażarki. Z muffinek odcinamy wyrośniętą górę i za pomocą łyżki wydrążamy środek tak, aby powstał brzeg o szerokości 1 cm (wydrążone ciasto można wykorzystać do bajaderek lub cake pops).
KROK 2: WYCISKAMY LODY DO MUFFINEK
Lody przekładamy do rękawa cukierniczego - najpierw waniliowe, a następnie truskawkowe. Wyciskamy lody do przygotowanych wcześniej muffinek, formując je w charakterystyczny lodowy stożek. Lodowe babeczki wkładamy do zamrażarki na godzinę.
KROK 3: ZANURZAMY ROŻKI W CZEKOLADZIE
Czekoladę z olejem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Zamrożone rożki babeczek zanurzamy w czekoladzie i od razu posypujemy kolorową posypką. Podajemy od razu lub przechowujemy w zamrażarce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Makówki śląskie
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Klasyczna sałatka grecka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Guacamole
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Makowiec japoński
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)