Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- żeliwną patelnię lub formę o średnicy 25 cm
Sposób przygotowania:
Krok 1: KROIMY CEBULĘ I KIEŁBASĘ
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie talarki. Kiełbasy przekrawamy wzdłuż na pół.
Krok 2: PODSMAŻAMY CEBULĘ I KIEŁBASĘ
Na żeliwnej patelni na 1 łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną cebulę wraz z posiekanym drobno rozmarynem. Całość oprószamy solą. Cebula powinna się delikatnie zarumienić i zeszklić. Podsmażoną cebulę przekładamy do miski.
Na tę samą patelnię przelewamy 2 łyżki oliwy. Dodajemy masło i wykładamy kiełbasy. Smażymy ok. 4 minut z każdej strony, aż kiełbasy się lekko zarumienią.
Krok 3: PIECZEMY TARTĘ
Na kiełbasy wykładamy przygotowaną wcześniej cebulę, a następnie ciasto francuskie. Ciasto nakłuwamy widelcem.
Tartę pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
Krok 4: PODAJEMY TARTĘ
Tartę wyjmujemy z piekarnika, przykrywamy dużym talerzem i energicznym ruchem odwracamy patelnię, by tarta znalazła się na nim.
PROPOZYCJA PODANIA: Tartę najlepiej podawać na ciepło razem z sałatą wymieszaną z kwaśną śmietaną.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta ze szparagami i cebulą
Szukasz niebanalnego pomysłu na szparagi? Zapiecz je z cebulą, masą jajeczną i kruchym ciastem, tworząc pyszną tartę.
Tarta z kurkami
Świeże kurki na kruchym cieście zapieczone z kremową masą. Francuski przysmak, który może zagościć na Twoim stole.
Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
Wypróbuj przepis na kruchą tartę z aromatycznym serem kozim, boczkiem i pieczarkami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta makowa
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Fasolka po bretońsku
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Zupa jarzynowa z amarantusem i dorszem
- Tarta kokosowa
- Guacamole z pomidorami
- Bezglutenowa tarta migdałowa
- Domowa kostka rosołowa
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Kotleciki z tofu
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Tarta z owocami kaki
- Buraczki z chili
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Świąteczne trifle figowo-czekoladowe
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Wegański lunchbox do pracy
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Pesto ze szpinaku
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Jadalne zawieszki – kruche maślane ciasteczka
- Bezglutenowy keks świąteczny
- Kanapki z ceviche z łososia
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- Ser feta w sezamowej panierce
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)