Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- tłuczek
- folię spożywczą
- rozdrabniacz
- naturalny, dość gruby sznurek
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PIERSI Z INDYKA
Pierś z indyka delikatnie rozkrawamy w poziomie, aby się otworzyła. Następnie pierś owijamy folią spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. 0,5 cm.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW
W misie rozdrabniacza umieszczamy pistacje, ostrą paprykę, majeranek, olej z suszonych pomidorów, suszone pomidory i prażoną cebulkę. Całość rozdrabniamy, aż stanie się gęstą, prawie gładką pastą. W razie potrzeby dodajemy odrobinę więcej oleju.
KROK 3: ZAWIJAMY ROLADĘ
Pesto przekładamy na rozbitą pierś z indyka i dokładnie rozsmarowujemy po całej powierzchni. Mięso zwijamy w roladę i oplatamy sznurkiem, zawiązujemy i nacieramy olejem z suszonych pomidorów.
WSKAZÓWKA! Aby była jeszcze bardziej aromatyczna, zwiniętą roladę przed gotowaniem na parze można odłożyć na ok. 20 minut do lodówki.
KROK 4: GOTUJEMY ROLADĘ
Do kielicha urządzenia MC Smart wlewamy wodę i nakładamy nakładkę do gotowania na parze. Wybieramy program gotowanie na parze/25 minut/120°C. Po 25 minutach gotowania mięso zostawiamy pod przykrywką na dodatkowe 10 minut.
Gotową wędlinę odkładamy do wystygnięcia, następnie chłodzimy całą noc w lodówce.
KROK 5: PODAJEMY ROLADĘ
Ze schłodzonej rolady odwijamy sznurek. Podajemy ją pokrojoną w plastry, z ulubionymi dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Club sandwich ze schabem
Trzy kromki chleba, chrupiący boczek, soczysty schab, jajko sadzone i pikantny sos – w wykonaniu Karola Okrasy nawet kanapka jest arcydziełem!
Wędlina golonkowa z szynkowaru
Mięso z golonki połączone z przyprawami – czosnkiem, pieprzem i majerankiem – dzięki przepisowi Karola zamieni się w pyszną, domową wędlinę! Sprawdź, jak przygotować ją przy użyciu szynkowaru.
Karkówka z szynkowaru
Przygotowana od podstaw wędlina nada niepowtarzalny smak każdej kanapce! Wypróbuj przepis na karkówkę z szynkowaru i przygotuj ją w domowej kuchni.
Szynka wieprzowa z szynkowaru
Wykorzystaj mięso z szynki wieprzowej, by przygotować pyszną domową szynkę! Z przepisem Karola i szynkowarem to wyjątkowo proste!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)