![Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/7f7782dacaff-a7606e512263-kw10-2023-karol-okrasa-domowa-wedlina-z-piersi-z-indyka-z-czerwonym-pesto_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- tłuczek
- folię spożywczą
- rozdrabniacz
- naturalny, dość gruby sznurek
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PIERSI Z INDYKA
Pierś z indyka delikatnie rozkrawamy w poziomie, aby się otworzyła. Następnie pierś owijamy folią spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. 0,5 cm.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW
W misie rozdrabniacza umieszczamy pistacje, ostrą paprykę, majeranek, olej z suszonych pomidorów, suszone pomidory i prażoną cebulkę. Całość rozdrabniamy, aż stanie się gęstą, prawie gładką pastą. W razie potrzeby dodajemy odrobinę więcej oleju.
KROK 3: ZAWIJAMY ROLADĘ
Pesto przekładamy na rozbitą pierś z indyka i dokładnie rozsmarowujemy po całej powierzchni. Mięso zwijamy w roladę i oplatamy sznurkiem, zawiązujemy i nacieramy olejem z suszonych pomidorów.
WSKAZÓWKA! Aby była jeszcze bardziej aromatyczna, zwiniętą roladę przed gotowaniem na parze można odłożyć na ok. 20 minut do lodówki.
KROK 4: GOTUJEMY ROLADĘ
Do kielicha urządzenia MC Smart wlewamy wodę i nakładamy nakładkę do gotowania na parze. Wybieramy program gotowanie na parze/25 minut/120°C. Po 25 minutach gotowania mięso zostawiamy pod przykrywką na dodatkowe 10 minut.
Gotową wędlinę odkładamy do wystygnięcia, następnie chłodzimy całą noc w lodówce.
KROK 5: PODAJEMY ROLADĘ
Ze schłodzonej rolady odwijamy sznurek. Podajemy ją pokrojoną w plastry, z ulubionymi dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Club sandwich ze schabem
Trzy kromki chleba, chrupiący boczek, soczysty schab, jajko sadzone i pikantny sos – w wykonaniu Karola Okrasy nawet kanapka jest arcydziełem!
![Club sandwich ze schabem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9aa8637a64a0-9bafdd4c4ec3-1250x700_BS_CLUB_SANDWICH_Z_KARKOWKA_KAROL_KW19_22861_170412_MA_1371_RGB_OK.webp)
Wędlina golonkowa z szynkowaru
Mięso z golonki połączone z przyprawami – czosnkiem, pieprzem i majerankiem – dzięki przepisowi Karola zamieni się w pyszną, domową wędlinę! Sprawdź, jak przygotować ją przy użyciu szynkowaru.
![Wędlina golonkowa z szynkowaru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e68b7d9c3a5a-d2aaf8375d2a-KW10_KAROL_golonka_32570_200228_MA_9929_1250x700.webp)
Karkówka z szynkowaru
Przygotowana od podstaw wędlina nada niepowtarzalny smak każdej kanapce! Wypróbuj przepis na karkówkę z szynkowaru i przygotuj ją w domowej kuchni.
![Karkówka z szynkowaru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/78dd59d72993-06924e498d9f-KW10_KAROL_KARKOWKA_SZYNKOWAR_280220_MS_86397_rgb_ok_1250x700.webp)
Szynka wieprzowa z szynkowaru
Wykorzystaj mięso z szynki wieprzowej, by przygotować pyszną domową szynkę! Z przepisem Karola i szynkowarem to wyjątkowo proste!
![Szynka wieprzowa z szynkowaru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fdc96641837f-230de09b4305-KW10_KAROL_SZYNKA__32570_200228_MA_9870_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Indyk w sosie czekoladowym
- Gulasz z jelenia
- Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
- Zakwas na żurek
- Babka z herbatą matcha
- Karp pieczony w ziołowej panierce
- Wegański bigos z boczniakami
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Carpaccio z kalarepy
- Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
- Tort sushi
- Peperonata
- Ciastka jak jajka sadzone
- Drożdżowe racuchy z rabarbarem
- Surówka z pora
- Żeberka z tempehu
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Coq au vin – kurczak duszony w winie
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Syrop piernikowy
- Pudding czekoladowy w słoiku
- Jabłkowy chutney z cynamonem
- Sałatka z pomelo
- Zapiekanki w stylu meksykańskim
- Makaron z serem burrata
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Ryba z warzywami w papilocie
- Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
Komentarze (0)