Ciasta
Jakie ciasto na wesele?
Wesele nie może obyć się bez kawy i ciasta. Ta wyjątkowa okazja, mimo iż jest słodka sama w sobie, wymaga dodatkowego dosłodzenia atmosfery. Z przepisami na ciasta Kuchni Lidla cel zawsze zostaje osiągnięty. Tylko spójrzcie, jaki wybór! A to przecież jedynie niektóre ze słodkich propozycji, jakie znajdziecie w Kuchni Lidla.
Przepisy na:
- ciasta czekoladowe:
- ciasta francuskie:
- ciasta drożdżowe:
- ciasta jogurtowe:
- ciasta z kremem:
Jakie ciasta na Wielkanoc?
Ciasta są również ważnym elementem menu na Wielkanoc. I choć wśród tradycyjnych ciast wielkanocnych najczęściej wymieniane są babki i mazurki, to wiele osób nie odmówi sobie przygotowania kilku innych ciast świątecznych. Przekonajcie się, że w Kuchni Lidla zawsze wam się upiecze!
Ciasta – przepisy:
- ciasta drożdżowe
- ciasta kruche
Ciasta, które lubią dzieci
O tym, że ciasta są pyszne, wiedzą wszyscy, a zwłaszcza najmłodsi wielbiciele słodkości. Dzieci doceniają prostotę i minimalizm w każdej sferze życia. Dlatego przygotowując ciasta z myślą o nich, nie stawiajcie na zbyt wiele dodatków. Kuchnia Lidla podpowie wam, jakie rodzaje ciast warto proponować dzieciom:
- ciasta czekoladowe, np. ciasto czekoladowe z bananami
- ciasta z jabłkami, np. migdałowe ciasto z jabłkami i konfiturą truskawkową
- ciasta z galaretką, np. chrupiące ciasto z truskawkami
- ciasta z owocami, np. placek z gruszkami
- ciasta marchewkowe, np. ciasto marchewkowe z czekoladą
Ciasta, które zawsze się udają
Gdy stawiacie na ciasta, które można przygotować szybko i łatwo, czyli takie, które z dużym prawdopodobieństwem zawsze się udają, to weźcie pod uwagę jednorodność składników. Im jest ich mniej, tym większa szansa powodzenia. Sprawdźcie więc przepisy Kuchni Lidla na:
Wprawniejszym cukiernikom nie sposób nie polecić również tradycyjnych ciast drożdżowych. Tylko spójrzcie! Kuchnia Lidla doskonale wie, jak przygotować idealne ciasto drożdżowe – oto przepis podstawowy.
Z kolei wszyscy ci, którzy nie mają ochoty spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, ale za to mają ogromny apetyt na słodkie przekąski, koniecznie powinni spróbować ciast bez pieczenia. Niezwykle proste w przygotowaniu, a przede wszystkim zawsze udane, potrafią zrobić naprawdę duże wrażenie na gościach. Przepisy na ciasta bez pieczenia, w tym m.in. przepis na sernik z malinami na serku mascarpone, znajdziecie oczywiście w Kuchni Lidla.
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Tarta z kremem katalońskim
Kruche ciasto ze słodkim, śmietankowo-czekoladowym kremem. Smakowity wypiek inspirowany tradycyjnym hiszpańskim deserem.

Angielski przysmak owocowy
Uwielbiasz morele? Na pewno przypadnie Ci do gustu nowy przepis na proste w wykonaniu angielskie ciasto.

Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
Łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto z owocami według przepisu mistrza Pawła Małeckiego.

Ciasto czekoladowe z bananami
Banany i czekolada to duet stworzony do deserów! Bazujące na nim ciasto zrobisz w kilka chwil. Pyszny smak gwarantowany!

Ciasto cynamonowe z gruszkami
Prosty sposób na oryginalny wypiek! Soczyste gruszki ukryte w aromatycznym, cynamonowym cieście zaskakują smakiem.

Świąteczny makowiec z jabłkami
Ciasto z makiem i jabłkami z dodatkiem orzechowej kruszonki – słodka wariacja na temat tradycyjnego świątecznego wypieku.

Ciasto czekoladowo-owsiane
Prosty w wykonaniu, smaczny placek na bazie płatków owsianych z dodatkiem czekolady deserowej i chrupiących orzechów.

Panforte
Tradycyjny deser we włoskim stylu! Bogate w bakalie, charakterystyczne ciasto przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodkości.

Szarlotka z winogronem
Klasyczny wypiek z kruchego ciasta i jabłek wzbogacony dodatkiem winogron. Taką smaczną szarlotkę może przygotować każdy!

Migdałowe ciasto z jabłkami i konfiturą truskawkową
Pachnące, złociste i pulchne ciasto, słodkie owoce oraz nietypowa kruszonka z płatków kukurydzianych i konfitury. Pycha!

Sernik z malinami na serku mascarpone
Jesteś ciekaw, jak smakuje sernik z malinami na serku mascarpone? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego i przygotuj go w domu!

Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
Klasyczne, ciemne ciasto biszkoptowe z bakaliami wzbogacone słodką chałwą i polewą czekoladową. Rozpływa się w ustach!
