
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
- keksówkę o wymiarach 10 x 20 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY AWOKADO Z MOKRYMI SKŁADNIKAMI
Miąższ awokado, jajka, sok z cytryny, roztopiony olej kokosowy i stałą część mleczka kokosowego umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładką masę.
KROK 2: MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI
W misce łączymy mielone migdały, kakao, sól, sodę. Orzechy pekan siekamy. Czekoladę kroimy na drobne kawałki – połowę odkładamy na bok. Suche składniki mieszamy dokładnie.
KROK 3: ŁĄCZYMY SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI
Następnie do suchych składników dodajemy zmiksowaną masę. Całość mieszamy do połączenia składników.
KROK 4: PIECZEMY CHLEBEK
Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Dekorujemy resztką posiekanej czekolady. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 40 minut, do suchego patyczka.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledź w oleju
- Piernik świąteczny
- Burek ze szpinakiem
- Uszka z grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)