Chlebek z awokado
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • blender
  • keksówkę o wymiarach 10 x 20 cm
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do 180°C

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: MIKSUJEMY AWOKADO Z MOKRYMI SKŁADNIKAMI

Miąższ awokado, jajka, sok z cytryny, roztopiony olej kokosowy i stałą część mleczka kokosowego umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładką masę.

KROK 2: MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI

W misce łączymy mielone migdały, kakao, sól, sodę. Orzechy pekan siekamy. Czekoladę kroimy na drobne kawałki – połowę odkładamy na bok. Suche składniki mieszamy dokładnie.

KROK 3: ŁĄCZYMY SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI

Następnie do suchych składników dodajemy zmiksowaną masę. Całość mieszamy do połączenia składników.

KROK 4: PIECZEMY CHLEBEK

Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Dekorujemy resztką posiekanej czekolady. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 40 minut, do suchego patyczka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!