
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
- keksówkę o wymiarach 10 x 20 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY AWOKADO Z MOKRYMI SKŁADNIKAMI
Miąższ awokado, jajka, sok z cytryny, roztopiony olej kokosowy i stałą część mleczka kokosowego umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładką masę.
KROK 2: MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI
W misce łączymy mielone migdały, kakao, sól, sodę. Orzechy pekan siekamy. Czekoladę kroimy na drobne kawałki – połowę odkładamy na bok. Suche składniki mieszamy dokładnie.
KROK 3: ŁĄCZYMY SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI
Następnie do suchych składników dodajemy zmiksowaną masę. Całość mieszamy do połączenia składników.
KROK 4: PIECZEMY CHLEBEK
Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Dekorujemy resztką posiekanej czekolady. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 40 minut, do suchego patyczka.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto dyniowe
Dynia smakuje doskonale zarówno w daniach wytrawnych, jak i słodkich wypiekach! Poznaj przepis na ciasto dyniowe z aromatem korzennych przypraw.

Chlebek bananowy
Do kawy, do mleka, z masłem – to słodkie amerykańskie ciasto możesz jeść na wiele sposobów, a przygotujesz je dzięki szybkiemu i łatwemu przepisowi Darii. Do dzieła!

Chlebek mango
Wariacja na temat chlebka? I to jaka! Spróbuj chlebka mango, a na pewno zakochasz się w jego smaku, a ten przepis na stałe zagości w Twojej kuchni!

Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego to deser, który przypadnie do gustu małym i dużym miłośnikom słodkości

Zobacz przepisy
na święta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Babka z niespodzianką
- Ragoût z jajek z warzywami
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Wegański twarożek z ziołami
- Glazurowana szynka z ziemniakami
- Pascha czekoladowa
- Ciasto marchewkowe
- Jarski żurek łemkowski
- Wielkanocna babka z pomelo
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)