Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- keksówkę
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: ŁĄCZYMY SYPKIE PRODUKTY
Mąkę, wiórki kokosowe, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól łączymy w dużej misce.
KROK 2: MIKSUJEMY MANGO
Z mango odkrawamy dwa plastry z dłuższych boków, tuż przy pestce. Opieramy o brzeg szklanki i przejeżdżając wzdłuż jej brzegu oddzielamy skórkę od mango, które wpada do środka szklanki.
Miąższ mango miksujemy z oliwą, skórką otartą z limonki i wyciśniętym z niej sokiem.
Zawartość naczynia blendera przekładamy do miski z suchymi produktami. Mieszamy niezbyt długo, aż uzyskamy jednolite ciasto.
KROK 3: PIECZEMY CHLEBEK MANGO
Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C z funkcją grzania góra-dół. Po upieczeniu przekładamy na deskę i odstawiamy do wystudzenia.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS MANGO
Mango obieramy, oddzielamy od pestki, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia blendera. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy łyżeczkę cukru pudru. Dodajemy do naczynia blendera i miksujemy.
Wystudzony chleb polewamy musem z mango i posypujemy listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Chlebek jabłkowo-cynamonowy
Jabłka nadają mu wilgotności, a dzięki orzechom wspaniale chrupie! Chlebek jabłkowo-cynamonowy według przepisu Pawła wypełni Twoją kuchnię zapachami jesieni. Skusisz się?
Śniadaniowy chlebek marchewkowy
Wypróbuj przepis Karola na pyszny chlebek marchewkowy – doskonały zarówno na śniadanie, jaki i przekąskę do szkoły lub pracy!
Chlebki warzywne w trzech kolorach
Chrupiąca i smaczna przekąska, którą możesz mieć zawsze pod ręką! Przygotuj wegańskie chlebki według przepisu Kingi!
Chlebek odrywany z serem pleśniowym i gruszką
Upiecz go i zaproś gości na smaczne odrywanie! Ten puszysty chlebek drożdżowy wypełniony serowym farszem, ziołami i chrupiącymi gruszkami zasmakuje każdemu, kto sięgnie po kawałek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem
- Dyniowe tortellini z masłem ze szczypiorkiem i ementalerem
- Pączki z jabłkami i żurawiną
- Pappardelle ragout bianco według Karola Okrasy
- Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Zielona szakszuka
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Spaghetti z kurczakiem i serem Grana Padano
- Steki z kapusty
- Babeczki jogurtowe z owocami
- Sałatka z mango, awokado i tofu
- Pampuchy z masłem makowym i sosem waniliowym
- Pita z serem graviera
- Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii
- Chlebek mango
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Surówka z pora
- Proste kimchi
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Królik w sosie śliwkowym
- Wegańskie kotleciki z bobu z purée z kalafiora
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Spaghetti z mulami
- Faszerowane liście winogron
- Burgery na sałacie
- Kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru
- Bigos na kaczce z suszonymi śliwkami
- Sałatka z jabłkiem i granatem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)