Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- keksówkę
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: ŁĄCZYMY SYPKIE PRODUKTY
Mąkę, wiórki kokosowe, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól łączymy w dużej misce.
KROK 2: MIKSUJEMY MANGO
Z mango odkrawamy dwa plastry z dłuższych boków, tuż przy pestce. Opieramy o brzeg szklanki i przejeżdżając wzdłuż jej brzegu oddzielamy skórkę od mango, które wpada do środka szklanki.
Miąższ mango miksujemy z oliwą, skórką otartą z limonki i wyciśniętym z niej sokiem.
Zawartość naczynia blendera przekładamy do miski z suchymi produktami. Mieszamy niezbyt długo, aż uzyskamy jednolite ciasto.
KROK 3: PIECZEMY CHLEBEK MANGO
Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C z funkcją grzania góra-dół. Po upieczeniu przekładamy na deskę i odstawiamy do wystudzenia.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS MANGO
Mango obieramy, oddzielamy od pestki, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia blendera. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy łyżeczkę cukru pudru. Dodajemy do naczynia blendera i miksujemy.
Wystudzony chleb polewamy musem z mango i posypujemy listkami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makówki śląskie
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Makowiec japoński
- Guacamole
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik pistacjowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba z piekarnika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)