Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blender
  • keksówkę
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

PRZYGOTOWANIE:

KROK 1: ŁĄCZYMY SYPKIE PRODUKTY

Mąkę, wiórki kokosowe, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól łączymy w dużej misce.

KROK 2: MIKSUJEMY MANGO

Z mango odkrawamy dwa plastry z dłuższych boków, tuż przy pestce. Opieramy o brzeg szklanki i przejeżdżając wzdłuż jej brzegu oddzielamy skórkę od mango, które wpada do środka szklanki.

Miąższ mango miksujemy z oliwą, skórką otartą z limonki i wyciśniętym z niej sokiem.

Zawartość naczynia blendera przekładamy do miski z suchymi produktami. Mieszamy niezbyt długo, aż uzyskamy jednolite ciasto.  

KROK 3: PIECZEMY CHLEBEK MANGO

Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C z funkcją grzania góra-dół. Po upieczeniu przekładamy na deskę i odstawiamy do wystudzenia.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS MANGO

Mango obieramy, oddzielamy od pestki, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia blendera. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy łyżeczkę cukru pudru. Dodajemy do naczynia blendera i miksujemy.

Wystudzony chleb polewamy musem z mango i posypujemy listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram