Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • blender
  • mikser
  • moździerz
  • keksówkę
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MOKRĄ MASĘ

Pokrojone na kawałki banany blendujemy z napojem ryżowym i kawą. W dużej misce ubijamy jajka z solą, a następnie stopniowo dodajemy cukier. Cały czas miksując, dolewamy masę bananową i olej kokosowy.

KROK 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI

Dodajemy resztę suchych składników, orzechy pekan rozdrobnione w moździerzu, mieszamy.

KROK 3: PIECZEMY CHLEBEK

Masę przekładamy do dużej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 50 minut. Kawałki chlebka polewamy syropem klonowym oraz posypujemy mieszanką suszonych bananów, żurawin i kokosa.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram