Babki
Przepis na babkę, która zawsze się udaje? Nasze propozycje!
Babka z tradycyjnego przepisu to zazwyczaj babka piaskowa. Swą nazwę zawdzięcza wyjątkowej recepturze ciasta, które do złudzenia przypomina strukturę piasku. Poza tym jest ono podstawą wielu innych, bardziej skomplikowanych wypieków, np. babki dwukolorowej. Jedną z popularniejszych babek, wyróżniających się mozaiką kolorów, jest babka marmurkowa, łącząca jasne i ciemne ciasto. Zawsze znajdą się przecież zwolennicy jasnej i ciemnej odmiany deserów. Tym drugim warto z kolei polecić babkę kakaową lub czekoladową. W Kuchni Lidla znajdziecie kilka sposobów jej przygotowania. Tylko spójrzcie!
Wśród tradycyjnych przepisów na babkę w Kuchni Lidla jest też ten na babę drożdżową. A gdy macie ochotę na nieco większe eksperymenty kulinarne, spróbujcie upiec babkę budyniową z przepisu na babkę gotowaną waniliowo-czekoladową.
Nie zawiedzie was też nigdy popularna babka cytrynowa o nieco bardziej wilgotnej konsystencji ciasta niż babka piaskowa, a na dodatek przepełniona aromatem cytrusów. To doskonała propozycja deseru z nutką cytrusową na co dzień, nie tylko od święta. Podobnie zresztą, jak babka jogurtowa, której składnikiem jest jogurt naturalny, a dekoracją lukier, najlepiej właśnie cytrynowy. Po prostu pycha! Spróbujcie, a na pewno nie pożałujecie!
Babka wielkanocna – 5 propozycji
Babka to ciasto podawane często podczas świąt. Nic więc dziwnego, że babka wielkanocna zajmuje już stałe miejsce na liście świątecznych wypieków. Często zastanawiacie się pewnie, jaką babkę najlepiej upiec na Wielkanoc. Propozycji jest naprawdę mnóstwo! Aby odszukać przepis na babkę świąteczną, wystarczy tylko zajrzeć do Kuchni Lidla:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Wielkanocna babka z pomelo
Babka to wypiek, który musi pojawić się na wielkanocnym stole! Wykorzystaj przepis Pawła i spraw, by cała kuchnia wypełniła się cytrusowym zapachem pomelo – głównego składnika tego pysznego ciasta!

Babka z herbatą matcha
Jak Wielkanoc, to babka! Jednak tym razem Paweł przygotował dla Was przepis na nietypową babkę, bo z dodatkiem herbaty matcha. Spróbujcie tego połączenia!

Chlebek jabłkowo-cynamonowy
Jabłka nadają mu wilgotności, a dzięki orzechom wspaniale chrupie! Chlebek jabłkowo-cynamonowy według przepisu Pawła wypełni Twoją kuchnię zapachami jesieni. Skusisz się?

Chlebek bananowy
Do kawy, do mleka, z masłem – to słodkie amerykańskie ciasto możesz jeść na wiele sposobów, a przygotujesz je dzięki szybkiemu i łatwemu przepisowi Darii. Do dzieła!

Limonkowa babka majonezowa
W święta postaw na łatwe w przygotowaniu wypieki i zachwyć się wyśmienitą babką z limonkowym lukrem!

Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
Szukasz pomysłu na chleb bez zakwasu i drożdży? Przygotuj aromatyczny chleb kukurydziany oblany syropem klonowym!

Ciasto dyniowe
Dynia smakuje doskonale zarówno w daniach wytrawnych, jak i słodkich wypiekach! Poznaj przepis na ciasto dyniowe z aromatem korzennych przypraw.

Aromatyczna babka z suszonymi owocami
Przygotuj babkę z suszonymi owocami i orzechami, doprawioną aromatycznymi przyprawami – kardamonem, kolendrą i cynamonem!

Babka orzechowa z polewą rumową
Pyszna orzechowa babka z rumową polewą to świetny pomysł na słodką chwilę zapomnienia nie tylko w Wielkanoc!

Wielkanocna baba drożdżowa
Piotr Kucharski wie, jak przygotować idealne ciasto drożdżowe. A z niego najlepiej przygotować wielkanocną babę z cytrusowym lukrem!

Chlebek bananowy
Chlebek bananowy to klasyka amerykańskiej kuchni. Upiecz go z Pawłem Małeckim. Słodkie ciasto z dodatkiem bananów i bakalii.

Babka czekoladowo-kokosowa
Zobacz, jak za pomocą wiórków kokosowych urozmaicić smak babki czekoladowej. To połączenie na pewno Cię zachwyci!

Babka serowa z pomarańczami
Skuś się na pyszną babkę serową z orzeźwiającym aromatem pomarańczy!
