Ciasto salceson z jabłkami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blachę o wym. 24 x 28 cm
  • papier do pieczenia
  • mikser
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JABŁKA I ORZECHY

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Orzechy siekamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

KROK 2: ŁĄCZYMY MOKRE I SUCHE SKŁADNIKI

W misie miksera ubijamy przez 5 minut jajka z cukrem. Cały czas ubijając, dodajemy olej. W osobnej misce przesiewamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Suche składniki dodajemy do masy jajecznej, cały czas ubijając.

KROK 3: PIECZEMY CIASTO

Kiedy składniki się połączą, dodajemy pokrojone jabłka oraz orzechy. Wszystkie składniki mieszamy za pomocą szpatułki. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i pieczemy 50 minut lub do momentu, w którym patyczek włożony w ciasto pozostanie suchy. Przed podaniem ciasto studzimy i oprószamy cukrem pudrem

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!