Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę o średnicy 20 cm
- rózgę kuchenną
- paterę
Sposób przygotowania:
Krok 1: MIESZAMY SKŁADNIKI CIASTA
Mąkę łączymy w dużej misce z proszkiem do pieczenia, cynamonem i cukrem. Dokładnie mieszamy. Dodajemy jajko i mleko. Całość energicznie mieszamy za pomocą rózgi kuchennej, aż składniki się połączą.
Krok 2: PIECZEMY CIASTO
Masło przekładamy do blaszki i wstawiamy na kilka chwil do piekarnika, aż całkowicie się rozpuści. Do formy z rozpuszczonym masłem przekładamy przygotowane wcześniej ciasto. Nie mieszamy ciasta. Na wierzchu układamy jeżyny. Owoce obficie posypujemy brązowym cukrem.
Ciasto pieczemy ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż się zarumieni.
Krok 3: PODAJEMY CIASTO
Ciasto wyjmujemy z formy i przekładamy na paterę. Z wierzchu dekorujemy świeżymi jeżynami. Przestudzone ciasto kroimy na kawałki i podajemy z jogurtem lub z lodami śmietankowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Mus jagodowy z sosem jeżynowym
Pyszny, lekki i niezwykle owocowy deser! Koniecznie spróbuj musu jagodowego Pawła!
Babeczki z jeżynami
Poznaj przepis na puszyste babeczki z jeżynami i migdałami! To idealny deser na letnie popołudnie!
Ciasto jeżynowe bez laktozy
Lubisz smak owoców leśnych? Upiecz ciasto według przepisu Kingi! Zachwyca kolorem, smakiem i nie zawiera laktozy!
Odwrócone ciasto z truskawkami
Idealny wypiek dla małych i dużych wielbicieli owoców, czyli odwrócone ciasto z truskawkami. Przygotujecie je według prostego przepisu Pawła – na przykład na Dzień Dziecka!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tartaletki ze szpinakiem
- Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
- Zapiekanka z wegańskim mielonym i warzywami
- Wiosenny dżem truskawkowy
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Chrupiące chlebki z siemieniem lnianym
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Kabanosy w cieście francuskim
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Sałatka hamburgerowa
- Parmigiana di melanzane – przepis na zapiekankę z bakłażanem
- Haluszki z wędzonymi serkami i sosem żurawinowym
- Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
- Sylwestrowe jajka faszerowane
- Marynowane ogórki w stylu koreańskim
- Koreczki ze schabem w boczku
- Nuggetsy z halloumi
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Lody rabarbarowo-jogurtowe
- Pesto z suszonych pomidorów
- Chleb drwalski z serkiem chrzanowym i krewetkami
- Steki z łososia w sosie cytrynowym z karczochami
- Tarta z owocami kaki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
795 dni temu
Polecam bardzo dobre
odpowiedz