Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę o wymiarach 20 x 30 cm
- papier do pieczenia
- blender
- piekarnik rozgrzany do 180°C
KROK 1: Przygotowujemy ciasto
Miękkie masło przekładamy do misy robota. Dosypujemy cukier i ucieramy, aż masa będzie puszysta. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Do dużej miski wlewamy jogurt, dodajemy jeżyny, skórkę otartą z cytryny i sok wyciśnięty z połowy owocu. Całość blendujemy. Cały czas miksując masło, dodajemy pojedynczo jajka. Następnie stopniowo, na zmianę dodajemy sypkie składniki i jogurt z jeżynami.
KROK 2: Pieczemy ciasto
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy przez 25-30 minut, do suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
KROK 3: Przygotowujemy krem
Do miski przekładamy mascarpone. Dodajemy jogurt, cukier puder, otartą skórkę i sok z cytryny. Całość ubijamy.
KROK 4: Dekorujemy ciasto
Masę nakładamy na wystudzone ciasto. Dekorujemy kawałkami cytryny, jeżynami i borówkami.
Zobacz podobne
przepisy
Batony cytrynowe na orkiszowym spodzie
Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pyszne batony cytrynowe na orkiszowym spodzie słodzone miodem!
Tarta a’la SNICKERS o obniżonej zawartości cukru
Ten przepis Pawła Małeckiego musi u Was zagościć! Wegańska tarta o wyrazistym orzechowym smaku bez dodatkowego cukru!
Czekoladowa kostka bez laktozy
Bez laktozy, bez glutenu! Świetna propozycja ciasta dla osób przebywających na diecie wykluczeniowej – czekoladowa kostka z delikatnym kremem!
Tofurnik z borówkami
Ten wegański kuzyn sernika zachwyci Cię delikatnym smakiem i puszystą konsystencją! Sięgnij po borówki i płatki owsiane, by przygotować tofurnik z przepisu Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chłodnik z pomidorów i papryki
- Czeskie ciasteczka "zlepianki"
- Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- Torcik wiśniowy
- Migdałowe ciasto pleśniak – przepis
- Kawa po kozacku
- Pudding z chia
- Ciasteczka z ciecierzycy
- Roladki z tortilli
- Tarta z fenkułem, kurkami i pomidorami
- Tort marchewkowo-dyniowy
- Konfitura żurawinowa
- Bezglutenowe pancakes
- Wytrawna tarta Tatin
- Poncz różany z truskawkami
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Irlandzki chleb sodowy
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Bezmięsny pie
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Zasmażana młoda kapusta
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Ptysie z musem czekoladowo-piernikowym i sosem z gorących wiśni
- Sos kurkowy
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Minicharlotte z pomarańczami
- Marmolada z pomarańczy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1670 dni temu
Czy korzystając z tych samych składników, ale z laktozą, też wyjdzie?
odpowiedz
1668 dni temu
Jak najbardziej :)