
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- formę o wymiarach 20 x 20 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Przygotowujemy spód
Do miski wlewamy olej kokosowy. Dodajemy jajko i miód. Cały czas mieszając, dodajemy mąkę orkiszową, płatki owsiane i sól. Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadzamy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy ok. 10 minut.
KROK 2: Przygotowujemy cytrynowe wypełnienie
Do miski wlewamy sok cytrynowy i wrzucamy skórkę otartą z cytryny. Dodajemy miód, jajka i dodatkowe żółtko. Całość delikatnie mieszamy trzepaczką. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i ponownie mieszamy. Masę wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy kolejne 20-25 minut – masa musi się ściąć.
KROK 3: Dekorujemy cukrem pudrem
Wyciągamy ciasto z piekarnika i studzimy. Można je włożyć do lodówki do schłodzenia na ok. 4 godziny. Przed podaniem całość oprószamy przesianym przez sito cukrem pudrem. Kroimy w kostkę.
Zobacz podobne
przepisy
Batony czekoladowe z granatem
Łatwy przepis na wyśmienitą przekąskę - czekolada mleczna, biała, pestki granatu i chrupiące karmelizowane migdały. Wypróbuj!

Batony z orzechami pekan
Wypróbuj przepis na szybkie i łatwe, domowe batony z orzechami pekan i polewą czekoladową!

Wegańskie bounty owocowe
Przygotuj kokosowe batony z owocami i polewą czekoladową! To doskonały pomysł na słodką przekąskę w ciągu dnia!

Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!

Komentarze (3)
1378 dni temu
Gdzie kupić taki sok z cytryny?
odpowiedz
1378 dni temu
W Lidlu :)
1382 dni temu
jesteście nie poważni, wyświetliłam przepisy bez glutenu i bez laktozy i na 5 obejrzanych ciast wszystkie zawierają w składnikach mąkę pszenną!
odpowiedz
zobacz wszystkie