Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- formę o wymiarach 20 x 20 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Przygotowujemy spód
Do miski wlewamy olej kokosowy. Dodajemy jajko i miód. Cały czas mieszając, dodajemy mąkę orkiszową, płatki owsiane i sól. Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadzamy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy ok. 10 minut.
KROK 2: Przygotowujemy cytrynowe wypełnienie
Do miski wlewamy sok cytrynowy i wrzucamy skórkę otartą z cytryny. Dodajemy miód, jajka i dodatkowe żółtko. Całość delikatnie mieszamy trzepaczką. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i ponownie mieszamy. Masę wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy kolejne 20-25 minut – masa musi się ściąć.
KROK 3: Dekorujemy cukrem pudrem
Wyciągamy ciasto z piekarnika i studzimy. Można je włożyć do lodówki do schłodzenia na ok. 4 godziny. Przed podaniem całość oprószamy przesianym przez sito cukrem pudrem. Kroimy w kostkę.
Zobacz podobne
przepisy
Batony czekoladowe z granatem
Łatwy przepis na wyśmienitą przekąskę - czekolada mleczna, biała, pestki granatu i chrupiące karmelizowane migdały. Wypróbuj!
Batony z orzechami pekan
Wypróbuj przepis na szybkie i łatwe, domowe batony z orzechami pekan i polewą czekoladową!
Wegańskie bounty owocowe
Przygotuj kokosowe batony z owocami i polewą czekoladową! To doskonały pomysł na słodką przekąskę w ciągu dnia!
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
Zobacz wszystkie
przepisy
- 2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
- Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami
- Wegański sernik na korzennym spodzie
- Makowiec na kruchym orzechowym spodzie
- 2 sposoby na batony po treningu
- Batony z orzechami pekan
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Kompot agrestowy
- Ciasto z brzoskwiniami
- Crostini z burratą à la caprese
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Pizza na spodzie z kalafiora
- BROWNIE Z GRILLA
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Wegańskie knedle ze śliwkami i sosem waniliowym
- Tyrolski gröstl
- Sałatka krabowa z makaronem ryżowym
- Dynia faszerowana komosą ryżową
- Domowe pastrami
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Sernik na zimno na spodzie z korzennych ciastek
- Quiche z papryczkami padrón i wędzonym serem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Mus jagodowy z sosem jeżynowym
- Biszkopt z galaretką pomarańczową
- Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
- Sałatka z makaronu soba
- Stir-fry z kaszą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1878 dni temu
Gdzie kupić taki sok z cytryny?
odpowiedz
1878 dni temu
W Lidlu :)
1882 dni temu
jesteście nie poważni, wyświetliłam przepisy bez glutenu i bez laktozy i na 5 obejrzanych ciast wszystkie zawierają w składnikach mąkę pszenną!
odpowiedz