Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę do pieczenia,
- papier do pieczenia,
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (bez termoobiegu),
- prostokątną foremkę lub pojemnik.
KROK 1: Prażymy migdały
Z wody i cukru gotujemy syrop. Do gorącego syropu wsypujemy posiekane migdały i dokładnie mieszamy. Migdały przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i prażymy na złoty kolor — około 10-12 minut.
KROK 2: Roztapiamy czekoladę
Roztapiamy mleczną czekoladę. Mieszając, ochładzamy ją. Tak samo postępujemy z białą czekoladą.
KROK 3: Przygotowujemy baton
Na dno prostokątnej foremki lub pojemnika wlewamy mleczną czekoladę. Z granatu wydobywamy pestki i posypujemy nimi czekoladę. Delikatnie dociskamy. Biała czekoladę wylewamy ułożone owoce granatu i równo rozsmarowujemy. Całość posypujemy prażonymi migdałami. Wstawiamy do lodówki do momentu zestalenia. Czekoladę kroimy na prostokątne batony
Czekoladę kroimy na prostokątne batony.
Zobacz podobne
przepisy
Batony z orzechami pekan
Wypróbuj przepis na szybkie i łatwe, domowe batony z orzechami pekan i polewą czekoladową!
2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
Batony imbirowo-marcepanowe
Tak przygotowane batony świetnie sprawdzą się jako rozgrzewający i słodki upominek dla najbliższych!
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta Cytrynowa
- Sałatka z granatem i serem pleśniowym
- Sernik z białą czekoladą i mango
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Tarta jabłkowo-waniliowa
- Pudding z letnich owoców
- Naleśniki à la Raffaello
- Tarta ze śliwkami i orzechami pekan
- Tatar wołowy
- Sałatka z topinamburem
- Crostini z mango i awokado
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Wegańska sałatka z białej fasoli
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
- Szynka w kapuście curry
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- Clafoutis z czereśniami
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Kaszubski miodowy kuch
- Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- Fettuccine Alfredo – przepis na kultowy makaron
- Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
- Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
- Kruszonka na 3 sposoby: klasyczna, wegańska, migdałowa
- Kaczka z karmelizowanymi pomarańczami i żurawinami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)