Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • blachę do pieczenia,
  • papier do pieczenia,
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (bez termoobiegu),
  • prostokątną foremkę lub pojemnik.

KROK 1: Prażymy migdały

Z wody i cukru gotujemy syrop. Do gorącego syropu wsypujemy posiekane migdały i dokładnie mieszamy. Migdały przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i prażymy na złoty kolor — około 10-12 minut.

KROK 2: Roztapiamy czekoladę

Roztapiamy mleczną czekoladę. Mieszając, ochładzamy ją. Tak samo postępujemy z białą czekoladą.

KROK 3: Przygotowujemy baton

Na dno prostokątnej foremki lub pojemnika wlewamy mleczną czekoladę. Z granatu wydobywamy pestki i posypujemy nimi czekoladę. Delikatnie dociskamy. Biała czekoladę wylewamy ułożone owoce granatu i równo rozsmarowujemy. Całość posypujemy prażonymi migdałami. Wstawiamy do lodówki do momentu zestalenia. Czekoladę kroimy na prostokątne batony

Czekoladę kroimy na prostokątne batony.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram