
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę do pieczenia,
- papier do pieczenia,
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (bez termoobiegu),
- prostokątną foremkę lub pojemnik.
KROK 1: Prażymy migdały
Z wody i cukru gotujemy syrop. Do gorącego syropu wsypujemy posiekane migdały i dokładnie mieszamy. Migdały przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i prażymy na złoty kolor — około 10-12 minut.
KROK 2: Roztapiamy czekoladę
Roztapiamy mleczną czekoladę. Mieszając, ochładzamy ją. Tak samo postępujemy z białą czekoladą.
KROK 3: Przygotowujemy baton
Na dno prostokątnej foremki lub pojemnika wlewamy mleczną czekoladę. Z granatu wydobywamy pestki i posypujemy nimi czekoladę. Delikatnie dociskamy. Biała czekoladę wylewamy ułożone owoce granatu i równo rozsmarowujemy. Całość posypujemy prażonymi migdałami. Wstawiamy do lodówki do momentu zestalenia. Czekoladę kroimy na prostokątne batony
Czekoladę kroimy na prostokątne batony.
Zobacz podobne
przepisy
Batony z orzechami pekan
Wypróbuj przepis na szybkie i łatwe, domowe batony z orzechami pekan i polewą czekoladową!

2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!

Batony imbirowo-marcepanowe
Tak przygotowane batony świetnie sprawdzą się jako rozgrzewający i słodki upominek dla najbliższych!

Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!

Zobacz przepisy
na lato
- Gnocchi dyniowe
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Butter chicken
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Chlebek bananowy
- Leczo
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Sushi
- Gnocchi szpinakowe
- Baklawa grecka
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Tort lodowy
- Pistacjowy sernik baskijski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)