Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do muffin lub foremki papierowe
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Łączymy składniki ciasta
Jeżyny myjemy, a następnie osuszamy. Formę smarujemy tłuszczem. Cukier puder przesiewamy przez sito. Białka ubijamy na sztywno, dosypując przy tym 50 g cukru pudru. Miękkie masło miksujemy z pozostałym cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na gęsty krem. Dodajemy zmielone migdały blanszowane, mąkę i proszek do pieczenia. Krótko mieszamy. Dodajemy 1/3 ubitych białek i mieszamy. Dodajemy pozostałe ubite białka w 2 porcjach i delikatnie mieszamy.
Krok 2: Pieczemy babeczki
Ciasto przekładamy do foremek. Do każdej wciskamy po ok. 3 jeżyny i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 25-30 minut, do zarumienienia. Pozostawiamy do ostygnięcia i wyjmujemy z foremek. Posypujemy cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
Kruche babeczki połączone z owocami leśnymi to pyszny pomysł na słodkie weekendowe popołudnie.
Kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru
Tym razem Paweł przygotował kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru. Warto spróbować!
Babeczki z jabłkami w kształcie róży
Doskonały przepis na deser zarówno dla dzieci, jak i dorosłych – babeczki z nadzieniem jabłkowym w kształcie efektownych róż!
Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciastka z jabłkami
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Kremówki
- Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
- Owoce pod chrupiącą kruszonką
- Tarta z masą krówkową i figami
- Babeczki red velvet
- Jabłka pod wegańską kruszonką
- Zasmażana młoda kapusta
- Deser z tapioką
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Lasagne jabłkowe
- Słodko-słony bezowiec
- Tort migdałowo-miodowy z suszonymi figami i żurawiną
- Faszerowane pieczarki portobello
- Sernik na zimno w słoiku
- Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
- Czekoladowe minitarty z kremem miętowym i morelami
- Piersi z gęsi w syropie z cytrusów z gnocchi
- Tarta marchewkowo-jabłkowa
- Sernik na zimno z mango
- Torcik daktylowy
- Imbirowy dżem z winogron
- Skórka pomarańczowa w syropie
- Tort piernikowy z konfiturą pomarańczową
- Szybki stir fry z krewetkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
435 dni temu
Czy w tym przepisie faktycznie nie używa się żółtek z tych 5 jaj???
odpowiedz
435 dni temu
Właśnie tak! Babeczki z tego przepisu przygotowujemy używając samych białek.
2104 dni temu
Czym można zastąpić blanszowane migdały?
odpowiedz
2102 dni temu
Możesz sięgnąć po zwykłe migdały, zalać je wrzątkiem, odstawić na ok, 10 minut, odcedzić i schłodzić-wówczas skórka powinna łatwo zejść i uzyskasz blanszowane migdały. Możesz ewentualnie pominąć je w przepisie.