
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do muffin lub foremki papierowe
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Łączymy składniki ciasta
Jeżyny myjemy, a następnie osuszamy. Formę smarujemy tłuszczem. Cukier puder przesiewamy przez sito. Białka ubijamy na sztywno, dosypując przy tym 50 g cukru pudru. Miękkie masło miksujemy z pozostałym cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na gęsty krem. Dodajemy zmielone migdały blanszowane, mąkę i proszek do pieczenia. Krótko mieszamy. Dodajemy 1/3 ubitych białek i mieszamy. Dodajemy pozostałe ubite białka w 2 porcjach i delikatnie mieszamy.
Krok 2: Pieczemy babeczki
Ciasto przekładamy do foremek. Do każdej wciskamy po ok. 3 jeżyny i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 25-30 minut, do zarumienienia. Pozostawiamy do ostygnięcia i wyjmujemy z foremek. Posypujemy cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
Kruche babeczki połączone z owocami leśnymi to pyszny pomysł na słodkie weekendowe popołudnie.

Kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru
Tym razem Paweł przygotował kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru. Warto spróbować!

Babeczki z jabłkami w kształcie róży
Doskonały przepis na deser zarówno dla dzieci, jak i dorosłych – babeczki z nadzieniem jabłkowym w kształcie efektownych róż!

Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.

Zobacz przepisy
na lato
- Calzone
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Chlebek bananowy
- Pulpety w sosie własnym
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Zapiekanka ziemniaczana
- Spaghetti bolognese
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kartacze z mięsem
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Tort lodowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
679 dni temu
Czy w tym przepisie faktycznie nie używa się żółtek z tych 5 jaj???
odpowiedz
678 dni temu
Właśnie tak! Babeczki z tego przepisu przygotowujemy używając samych białek.
2347 dni temu
Czym można zastąpić blanszowane migdały?
odpowiedz
2345 dni temu
Możesz sięgnąć po zwykłe migdały, zalać je wrzątkiem, odstawić na ok, 10 minut, odcedzić i schłodzić-wówczas skórka powinna łatwo zejść i uzyskasz blanszowane migdały. Możesz ewentualnie pominąć je w przepisie.