Grill
Co na grilla – podpowiadamy, co wrzucać na ruszt!
Jeśli zastanawiacie się, co właściwie warto grillować, to koniecznie udajcie się do Kuchni Lidla i zapoznajcie się z przepisami na potrawy, które zrobicie właśnie na grillu. Jest ich naprawdę sporo, dlatego zarezerwujcie sobie trochę czasu na zapoznanie się z nimi – dzięki nim dowiecie się, co można grillować. Ich przygotowanie nie zajmie już tak dużo czasu, bo każdy, kto choć raz sam miał okazję przyrządzać dania z grilla, wie, że wszystko, co wkładamy na grilla, można przygotować na szybko, zaledwie w kilkanaście minut.
Co zatem można wrzucić na grilla? Sprawdźcie! Oto przepisy Kuchni Lidla:
- szaszłyki z jagnięciny
- ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- grillowane żeberka z plackami ziemniaczanymi
- club sandwicz ze schabem
- pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
- burger z chili i chutney z cebuli
- lizaki z łososia z pieczonymi ziemniaczkami w pesto i ze szpinakiem
- grillowana makrela w ostrej marynacie
Dodatki do grilla – sprawdź nasze propozycje!
Równie istotne, jak mięso czy ryba na grillu, są także dodatki. Dzięki nim całość nabiera wyrazistości i często staje się bardziej atrakcyjna pod względem wizualnym. Grillowane szaszłyki z kurczaka o wiele lepiej prezentują się przecież na talerzu np. z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej aniżeli bez nich. Kuchnia Lidla doskonale zdaje sobie z tego sprawę, dlatego często proponuje przepisy na grilla, których istotnym składnikiem jest także sałatka czy nawet słodka przekąska. Nie zastanawiajcie się więc dłużej, jaką sałatkę czy ciasto wybrać na pyszny dodatek do dań z grilla, tylko zdajcie się na pomysły Kuchni Lidla. Oto niektóre z nich:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Grillowane kiełbaski w boczku
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa - kiełbaski zgrillowane w towarzystwie sera i chrupiącego boczku...

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.

Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Kaszanka z jabłkami i tymiankiem z grilla
Upieczona z jabłkiem i tymiankiem kaszanka przeniesie do kulinarnego raju każdego miłośnika grilla.

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!

Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Pachnące i złociste mięso drobiowe z grilla. Smakuje doskonale z warzywami pieczonymi na ruszcie i sosami jogurtowymi.

Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!

Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
