
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- grill
Przygotowanie
Filety z makreli myjemy, a następnie dokładnie osuszamy. Pozbawioną pestek ostrą papryczkę, czosnek i kolendrę drobno siekamy. Mieszamy z miękkim masłem, solą, pieprzem i 2 łyżkami słodkiej papryki. Filety smarujemy dokładnie przygotowanym masłem, odstawiamy na kilkanaście minut. Grillujemy na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aż ryba będzie sprężysta i upieczona, a skórka chrupiąca. Podajemy z grillowanymi warzywami.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makówki śląskie
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kutia
- Śledź w oleju
- Ryba po japońsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
86 dni temu
Taka uwaga do autora przepisu żeby się zastanowił czy ta makrela ma być wędzona czy świeża...
Odpowiedz