Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- grill
Przygotowanie
Filety z makreli myjemy, a następnie dokładnie osuszamy. Pozbawioną pestek ostrą papryczkę, czosnek i kolendrę drobno siekamy. Mieszamy z miękkim masłem, solą, pieprzem i 2 łyżkami słodkiej papryki. Filety smarujemy dokładnie przygotowanym masłem, odstawiamy na kilkanaście minut. Grillujemy na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aż ryba będzie sprężysta i upieczona, a skórka chrupiąca. Podajemy z grillowanymi warzywami.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
Niebanalny pomysł na rybę z grilla. Delikatny łosoś i warzywne dodatki to smakowita kompozycja dla każdego.
Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
Dorada to pyszna ryba, która zasługuje na odpowiednią marynatę przed grillowaniem. Możesz też jej użyć do innych ryb...
Grillowany łosoś z masłem ziołowym
Łatwy i szybki przepis na soczystego łososia z grilla z dodatkiem masła ziołowego, które wzbogaca jego wyjątkowy smak.
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Sernik krakowski
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Kapusta z grochem
- Piernik staropolski
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)