![Grillowana makrela w ostrej marynacie Grillowana makrela w ostrej marynacie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/40d05b0545d5-12b5f8fb4717-makrela.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- grill
Przygotowanie
Filety z makreli myjemy, a następnie dokładnie osuszamy. Pozbawioną pestek ostrą papryczkę, czosnek i kolendrę drobno siekamy. Mieszamy z miękkim masłem, solą, pieprzem i 2 łyżkami słodkiej papryki. Filety smarujemy dokładnie przygotowanym masłem, odstawiamy na kilkanaście minut. Grillujemy na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aż ryba będzie sprężysta i upieczona, a skórka chrupiąca. Podajemy z grillowanymi warzywami.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
Niebanalny pomysł na rybę z grilla. Delikatny łosoś i warzywne dodatki to smakowita kompozycja dla każdego.
![Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/57e8f05cae67-fc5fa2ee46-KW_23_KAROL_Uparowany-losos-z-grilla_1733130599_poziom_rgb_ok.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
Dorada to pyszna ryba, która zasługuje na odpowiednią marynatę przed grillowaniem. Możesz też jej użyć do innych ryb...
![Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ea912a744cfc-ffff6a2cc5-PASCAL_dorada_z_grilla_z_koprem_wloskim_i_sosem_dziewiczym_19061_960x540.webp)
Grillowany łosoś z masłem ziołowym
Łatwy i szybki przepis na soczystego łososia z grilla z dodatkiem masła ziołowego, które wzbogaca jego wyjątkowy smak.
![Grillowany łosoś z masłem ziołowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/40cd4a8019ea-fd86a1a872-losos_z_maslem_ziolowym_12453_S109792_RGB_960x540.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
![Pstrąg paprykowo-serowy z grilla](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/65b079382840-6c1071e2fc-pstrag_paprykowo-serowy_GRILL_12522_S_109234_RGB_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
- Polędwiczki z suszonymi pomidorami
- Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
- Bazyliowy pstrąg z grilla
- Risotto szparagowe z kurczakiem
- Placek z rabarbarem
- Golonka indyka w sosie musztardowym
- Pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
- Owsiany placek z rabarbarem
- Gotowana kukurydza z sosem serowym
- Kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa
- Lody rabarbarowo-jogurtowe
- Sałatka z truskawkami
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Gnocchi z kurczakiem
- Kotlety z mielonej wieprzowiny à la Robert Burneika
- Banh mi: wietnamska kanapka z kurczakiem
- Welsch z północnej Francji z serem cheddar
- Muffiny omletowe
- Ciasto z porzeczkami i bezą
- 2 sposoby na łososia - tradycyjny i nowoczesny
- Ciasto cynamonowe z gruszkami
- Bagietka z serem camembert i truskawkami
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Tradycyjny rosół z pieczonym ziemniakiem
- Gnocchi własnej roboty
- Drożdżowy zawijaniec z migdałami
- Dacquoise orzechowe
- Wegańskie ciasteczka imbirowe
- Tort piernikowo-kajmakowy
Komentarze (0)