
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki, na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było miękkie.
Masło ziołowe
Koperek, miętę i czosnek drobno siekamy. Wszystkie składniki masła ziołowego dokładnie mieszamy. Z masła formujemy rulonik, zawijamy w pergamin i schładzamy, najlepiej w zamrażalniku.
Łosoś
Umyte i osuszone porcje łososia skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Grillujemy 5 minut z każdej strony.
Jak podawać
Upieczonego łososia podajemy z masłem ziołowym pokrojonym w talarki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego
Grillowany łosoś, podawany z dodatkiem delikatnego jabłkowego purée i kopru włoskiego jako aromatycznego kontrastu.


Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.


Zobacz przepisy
na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Corn dog
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1650 dni temu
Jak można go przyrządzić w piekarniku z funkcja grill? Czy łosoś powinien być ze skóra czy bez?
odpowiedz
1646 dni temu
Łososia bez skóry grillujemy tak, jak jest to podane w przepisie - po 5 minut z każdej strony. Przed wyjęciem najlepiej jednak łososia jeszcze sprawdzić i ewentualnie grillować jeszcze po 3-4 minuty z każdej strony.
3961 dni temu
Rysiu, dziękujemy za czujność. Oczywiście przepis jest na 3 porcje filetu czyli na 3 osoby.
odpowiedz
3962 dni temu
Przepis jest na 3porcje a wykonaniu jest dla 4 osób ?
odpowiedz
4358 dni temu
Jaki fajny i prosty przepis na łososia :) lubię przepisy z kuchni Lidla
odpowiedz