Grillowany łosoś z masłem ziołowym

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

Masło wyjmij z lodówki, na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było miękkie.

Masło ziołowe

Koperek, miętę i czosnek drobno siekamy. Wszystkie składniki masła ziołowego dokładnie mieszamy. Z masła formujemy rulonik, zawijamy w pergamin i schładzamy, najlepiej w zamrażalniku.

Łosoś

Umyte i osuszone porcje łososia skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Grillujemy 5 minut z każdej strony.

Jak podawać

Upieczonego łososia podajemy z masłem ziołowym pokrojonym w talarki.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego

Grillowany łosoś, podawany z dodatkiem delikatnego jabłkowego purée i kopru włoskiego jako aromatycznego kontrastu.

Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla

Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Camembert z grilla

Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Camembert z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii

Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    1650 dni temu
    Jak można go przyrządzić w piekarniku z funkcja grill? Czy łosoś powinien być ze skóra czy bez?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1646 dni temu
    Łososia bez skóry grillujemy tak, jak jest to podane w przepisie - po 5 minut z każdej strony. Przed wyjęciem najlepiej jednak łososia jeszcze sprawdzić i ewentualnie grillować jeszcze po 3-4 minuty z każdej strony.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3961 dni temu
    Rysiu, dziękujemy za czujność. Oczywiście przepis jest na 3 porcje filetu czyli na 3 osoby.

    odpowiedz

  • Ryś Ryś
    3962 dni temu
    Przepis jest na 3porcje a wykonaniu jest dla 4 osób ?

    odpowiedz

  • Mariola Mariola
    4358 dni temu
    Jaki fajny i prosty przepis na łososia :) lubię przepisy z kuchni Lidla

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!