Grillowany łosoś z masłem ziołowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

Masło wyjmij z lodówki, na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było miękkie.

Masło ziołowe

Koperek, miętę i czosnek drobno siekamy. Wszystkie składniki masła ziołowego dokładnie mieszamy. Z masła formujemy rulonik, zawijamy w pergamin i schładzamy, najlepiej w zamrażalniku.

Łosoś

Umyte i osuszone porcje łososia skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Grillujemy 5 minut z każdej strony.

Jak podawać

Upieczonego łososia podajemy z masłem ziołowym pokrojonym w talarki.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    1451 dni temu
    Jak można go przyrządzić w piekarniku z funkcja grill? Czy łosoś powinien być ze skóra czy bez?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1447 dni temu
    Łososia bez skóry grillujemy tak, jak jest to podane w przepisie - po 5 minut z każdej strony. Przed wyjęciem najlepiej jednak łososia jeszcze sprawdzić i ewentualnie grillować jeszcze po 3-4 minuty z każdej strony.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3762 dni temu
    Rysiu, dziękujemy za czujność. Oczywiście przepis jest na 3 porcje filetu czyli na 3 osoby.

    odpowiedz

  • Ryś Ryś
    3763 dni temu
    Przepis jest na 3porcje a wykonaniu jest dla 4 osób ?

    odpowiedz

  • Mariola Mariola
    4159 dni temu
    Jaki fajny i prosty przepis na łososia :) lubię przepisy z kuchni Lidla

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!