Łatwe przepisy - Mięso z grilla - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
Inspirowane kuchnią grecką pyszne kofty z mielonej wołowiny to świetny pomysł na obiad! Zwłaszcza jeśli podasz je z chlebkami pita, świeżymi warzywami i ajwarem.
![Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ca23c74cb488-4263783990cb-kw09-2024-lidl-szaszlyki-kofta-z-miesa-mielonego-z-chlebkiem-pita-i-ajwarem.webp)
Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
Uwolnij swojego wewnętrznego bohatera, delektując się smakiem czarującej krainy, pełnej magii, mocy żywiołów i przygód! A może, przy odrobinie szczęścia, Tobie też udadzą się owocowe szaszłyki?
![Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6e989f21b441-c3659b71c02a-kw46-2023-lidl-szaszlyki-grzybowo-kurczakowe-z-ryzem.webp)
Fajita z kurczaka
Pierś kurczaka i świeże warzywa grillowane w aromatycznej marynacie z czosnkiem. Podane w tortilli, z dodatkiem pico de gallo i kwaśnej śmietany z pewnością zachwycą gości podczas każdego spotkania na świeżym powietrzu.
![Fajita z kurczaka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c592a3bc21b4-da2fa32db2e7-kw25-karol-okrasa-fajita-1250x700.webp)
Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
Pyszne szaszłyki z delikatnymi klopsikami, serem halloumi i warzywami. To świetny pomysł na grilla lub na lekki obiad z patelni grillowej.
![Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/836d9c4ade0f-31114a299b44-kw22-2023-dominika-hatala-grillowane-szaszlyki-z-klopsikow-z-serem-halloumi.webp)
Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
Szukasz zaskakującego przepisu na najbliższego grilla? Oto on! Przepyszny grillowany w całości kurczak w marynacie z oliwy i miodu z masłem limonkowo-ziołowym.
![Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7fcfa01e8474-210c95d6374d-kw17-2023-kinga-paruzel-grillowany-kurczak-z-maslem-limonkowo-ziolowym.webp)
Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!
![Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5632e0d44bf3-686415d70337-lidl-bowl-z-kurczakiem-cytrynowym-ryzem-i-warzywami_1250x700.webp)
Koreczki ze schabem w boczku
Szukasz ciekawego i prostego pomysłu na danie z grilla? Wypróbuj przepis na pyszne koreczki schabowe!
![Koreczki ze schabem w boczku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4a9ca01ba7e9-382d261bacad-kw21-karol-okrasa-schabowy-z-grilla_1250x700.webp)
Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
Schabowy z grilla? To możliwe! Wypróbuj przepis Karola na schabowego z grilla podanego z pyszną, ziemniaczaną sałatką.
![Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8bd51935f703-e1119f55eb48-kw21-karol-okrasa-schabowy-z-grilla_1250x700.webp)
Szparagi w boczku
Proste i pyszne danie, które stanie się hitem każdego grilla z rodziną czy ze znajomymi. Krótki czas grillowania sprawi, że idealnie sprawdzi się jako przystawka lub szybki lunch.
![Szparagi w boczku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1d1f66ab3fb6-699cf85d0463-kw15-2022-kinga-paruzel-szparagi-w-boczku.webp)
Grillowane kofty w tortilli
Wrzuć trochę orientu na grilla i podaj gościom coś specjalnego! Kofty z sosem miętowym, cebulką i limonką, zawinięte w ciepłe płaty tortilli. Brzmi świetnie? Zatem pora złapać za ruszt!
![Grillowane kofty w tortilli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1dd665d4c18f-849346fd3263-kw20_Grillowane_kofty_w_tortilli_karol_okrasa.webp)
Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
Co wrzucić na ruszt? Zamiast tego, co zwykle, warto odkryć nowe smaki! Zrób grilla na dziko i wrzuć na ruszt mięso z jelenia z pieczarkami i ziemniakami!
![Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/753c97be0964-9562dfd843aa-Grillowany_jeleń_z_pieczarkami_i_ziemniakami_lidl.webp)
Grillowane steki wołowe z sałatką i salsą warzywną
Chcesz przygotować szybką ucztę niespodziankę na Dzień Ojca? Wykorzystaj przepis Karola na idealne steki z grilla podane z warzywną salsą i świeżą sałatką!
![Grillowane steki wołowe z sałatką i salsą warzywną](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e0dfc226b06f-25938703f460-KW26_Karol_Grillowane-steki-wolowe-z-salatka-i-salsa_33845_090620_MJ_167734_rgb_ok1.webp)
Podpowiadamy, jak przyrządzić marynatę do mięsa z grilla
Zapewne wiele razy stanęliście przed dylematem, jak zamarynować mięso na grilla, aby w efekcie było kruche i soczyste. Jest na to sposób! Oprócz oczywiście świeżego i w miarę możliwości chudego mięsa, które ostatecznie wrzucicie na grilla, potrzebujecie doskonałej marynaty. A taką zapewni Wam Kuchnia Lidla, która wie najlepiej, jak przyprawić mięso na grilla. Przepis na mieszankę przyprawową do grilla ujawni Wam tajemnicę aromatycznego smaku mięsa na grilla. Jak tylko się z nim zapoznacie, odkryjecie, jak prosto i szybko można przyprawić mięso samodzielnie wykonaną marynatą. A jeśli potrzebujecie dokładniejszych wskazówek, jak przygotować mięso na grilla i co zrobić, żeby mięso z grilla było soczyste, to spójrzcie na pozostałe przepisy Kuchni Lidla.
Mięso na grilla – przepisy:
- stek wołowy z grilla
- piersi kurczaka w greckiej marynacie
- jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- jagnięcina w marynacie musztardowej
- indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- aromatyczna karkówka z grilla
- imbirowe skrzydełka z grilla
- żeberka ostro pikantne
Mięso z grilla – co zrobić z resztkami
Nawet najbardziej oszczędny gospodarz ma problem z wyliczeniem, ile mięsa potrzeba na grilla w przeliczeniu na jedną osobę. Aby więc uniknąć sytuacji, w której konieczne będzie pozbycie się resztek nie nadających się do spożycia, warto działać szybko, najlepiej od razu po biesiadzie. Gdy stoicie przed dylematem, co zrobić z mięsem, które pozostało z grilla, pamiętajcie, że istnieje wiele możliwości! Pierwszym i najprostszym sposobem jest zamrożenie wszystkich nietkniętych dotąd przysmaków. Równie dobrze możecie też podać je następnego dnia na obiad. Wielu zapewne zastanawia się, jak zatem podgrzać mięso z grilla. Najłatwiej oczywiście w piekarniku lub w mikrofalówce. A jeśli planujecie dalsze gotowanie, to wykorzystajcie pokrojone kawałki mięsa upieczonego na grillu do kolejnych potraw. Z grillowanej piersi kurczaka podzielonej na części szybko i łatwo przyrządzicie m.in. sałatkę cezar.