
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnie grillową lub rozgrzany grill
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowujemy szparagi
Szparagi myjemy, osuszamy i odrywamy ich zdrewniałe końcówki.
Krok 2: Zawijamy szparagi w boczek
Każdy szparag, zależnie od długości, zawijamy w jeden lub dwa plastry boczku.
Krok 3: Grillujemy szparagi
Szparagi umieszczamy na patelni grillowej na średnim ogniu i grillujemy, aż z boczku wytopi się tłuszcz.
Wskazówka!
Jeśli planujesz grillować szparagi na ruszcie, ułóż je na tacce lub umieść w kieszonce z folii aluminiowej.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Jajka na miękko
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik świąteczny
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka gyros
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto na pierogi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)