Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnie grillową lub rozgrzany grill
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowujemy szparagi
Szparagi myjemy, osuszamy i odrywamy ich zdrewniałe końcówki.
Krok 2: Zawijamy szparagi w boczek
Każdy szparag, zależnie od długości, zawijamy w jeden lub dwa plastry boczku.
Krok 3: Grillujemy szparagi
Szparagi umieszczamy na patelni grillowej na średnim ogniu i grillujemy, aż z boczku wytopi się tłuszcz.
Wskazówka!
Jeśli planujesz grillować szparagi na ruszcie, ułóż je na tacce lub umieść w kieszonce z folii aluminiowej.
Zobacz podobne
przepisy
szparagi pieczone z szynką
Rozgrzewamy piekarnik do 230 stopni, szparagi obieramy (u mnie akurat w piekarniku tym razem były białe szparagi, ale zielone również możemy przyrządzić w ten sam sposób)
Szparagi w sosie serowym
Szparagi myjemy, odcinamy lub odłamujemy twarde końce i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Polewamy sosem serowym.
Szparagi na 3 sposoby
Kinga prezentuje trzy pomysły na szparagi – szparagi z burratą, krem ze szparagów i szybką zapiekankę. Który przepis wybierzesz?
Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
Skarby wiosny w niezwykłej odsłonie! Szparagi zapieczone w prostym cieście z trzech składników będą zaskakującą i pyszną przekąską dla wielbicieli sezonowych warzyw.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z buraczanym pesto
- Serowa kula z brokułów
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Zupa instant
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Klasyczna sałatka grecka
- Wegańskie risotto z pieczarkami
- Sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki
- Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
- Pieczona feta pasta z TikToka
- Arancini - kulki ryżowe
- Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Perliczka w czerwonym winie
- Pasta frittata, czyli frittata z makaronu z serami i salami
- Chrupiące ziemniaczki w ostrym sosie
- Gulasz jagnięcy
- Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
- Gnocchi w sosie pomidorowym
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Sernik na jogurcie sojowym
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Odwrócone ciasto z ananasem
- Pizza capricciosa
- Stek z jelenia
- Kresowe kluski z makiem
- Szakszuka z kaszą pęczak
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)