Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnie grillową lub rozgrzany grill
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowujemy szparagi
Szparagi myjemy, osuszamy i odrywamy ich zdrewniałe końcówki.
Krok 2: Zawijamy szparagi w boczek
Każdy szparag, zależnie od długości, zawijamy w jeden lub dwa plastry boczku.
Krok 3: Grillujemy szparagi
Szparagi umieszczamy na patelni grillowej na średnim ogniu i grillujemy, aż z boczku wytopi się tłuszcz.
Wskazówka!
Jeśli planujesz grillować szparagi na ruszcie, ułóż je na tacce lub umieść w kieszonce z folii aluminiowej.
Zobacz podobne
przepisy
szparagi pieczone z szynką
Rozgrzewamy piekarnik do 230 stopni, szparagi obieramy (u mnie akurat w piekarniku tym razem były białe szparagi, ale zielone również możemy przyrządzić w ten sam sposób)
Szparagi w sosie serowym
Szparagi myjemy, odcinamy lub odłamujemy twarde końce i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Polewamy sosem serowym.
Szparagi na 3 sposoby
Kinga prezentuje trzy pomysły na szparagi – szparagi z burratą, krem ze szparagów i szybką zapiekankę. Który przepis wybierzesz?
Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
Skarby wiosny w niezwykłej odsłonie! Szparagi zapieczone w prostym cieście z trzech składników będą zaskakującą i pyszną przekąską dla wielbicieli sezonowych warzyw.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kompot z suszu z cytryną
- Domek z piernika
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)