
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnie grillową lub rozgrzany grill
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowujemy szparagi
Szparagi myjemy, osuszamy i odrywamy ich zdrewniałe końcówki.
Krok 2: Zawijamy szparagi w boczek
Każdy szparag, zależnie od długości, zawijamy w jeden lub dwa plastry boczku.
Krok 3: Grillujemy szparagi
Szparagi umieszczamy na patelni grillowej na średnim ogniu i grillujemy, aż z boczku wytopi się tłuszcz.
Wskazówka!
Jeśli planujesz grillować szparagi na ruszcie, ułóż je na tacce lub umieść w kieszonce z folii aluminiowej.
Zobacz podobne
przepisy
szparagi pieczone z szynką
Rozgrzewamy piekarnik do 230 stopni, szparagi obieramy (u mnie akurat w piekarniku tym razem były białe szparagi, ale zielone również możemy przyrządzić w ten sam sposób)

Szparagi w sosie serowym
Szparagi myjemy, odcinamy lub odłamujemy twarde końce i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Polewamy sosem serowym.

Szparagi na 3 sposoby
Kinga prezentuje trzy pomysły na szparagi – szparagi z burratą, krem ze szparagów i szybką zapiekankę. Który przepis wybierzesz?

Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
Skarby wiosny w niezwykłej odsłonie! Szparagi zapieczone w prostym cieście z trzech składników będą zaskakującą i pyszną przekąską dla wielbicieli sezonowych warzyw.

Zobacz przepisy
na święta
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Limonkowa babka majonezowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Makowiec drożdżowy
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)