Szparagi w boczku

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • patelnie grillową lub rozgrzany grill

Sposób przygotowania:

Krok 1: Przygotowujemy szparagi

Szparagi myjemy, osuszamy i odrywamy ich zdrewniałe końcówki.

Krok 2: Zawijamy szparagi w boczek

Każdy szparag, zależnie od długości, zawijamy w jeden lub dwa plastry boczku.

Krok 3: Grillujemy szparagi

Szparagi umieszczamy na patelni grillowej na średnim ogniu i grillujemy, aż z boczku wytopi się tłuszcz.

Wskazówka!

Jeśli planujesz grillować szparagi na ruszcie, ułóż je na tacce lub umieść w kieszonce z folii aluminiowej.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!