Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • Patelnię grillową

Przygotuj wcześniej:

  • Przygotuj patyczki do szaszłyków, maczając je w wodzie, aby uniknąć przypalenia się podczas grillowania.
  • Ugotuj biały ryż w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw na bok.

Przepis:

Krok 1. Przygotowujemy składniki

Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę ok. 2x2 cm. Grzyby (jeśli są większe) kroimy na pół, cebulę kroimy na pół i rozdzielamy warstwy. Odkładamy przygotowane składniki na bok.

Krok 2. Doprawiamy kurczaka

Kurczaka obtaczamy w przyprawie do kurczaka, soli i pieprzu.

Krok 3. Składamy szaszłyki

Na patyczki na przemian nabijamy kawałki kurczaka, grzyby, cebulę i paprykę.

Krok 4. Dodajemy oliwę

Skrapiamy szaszłyki oliwą.

Krok 5. Grillujemy szaszłyki

Grillujemy szaszłyki na grillu lub patelni grillowej ok. 10-15 minut, często obracając, aż kurczak będzie dobrze przypieczony a grzyby będą miękkie.

Krok 6. Przygotowujemy sos musztardowy

Mieszamy musztardę z miodem, oliwą, solą i pieprzem.

Krok 7. Kończymy danie

Podajemy szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem i sosem musztardowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!