
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- Patelnię grillową
Przygotuj wcześniej:
- Przygotuj patyczki do szaszłyków, maczając je w wodzie, aby uniknąć przypalenia się podczas grillowania.
- Ugotuj biały ryż w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw na bok.
Przepis:
Krok 1. Przygotowujemy składniki
Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę ok. 2x2 cm. Grzyby (jeśli są większe) kroimy na pół, cebulę kroimy na pół i rozdzielamy warstwy. Odkładamy przygotowane składniki na bok.
Krok 2. Doprawiamy kurczaka
Kurczaka obtaczamy w przyprawie do kurczaka, soli i pieprzu.
Krok 3. Składamy szaszłyki
Na patyczki na przemian nabijamy kawałki kurczaka, grzyby, cebulę i paprykę.
Krok 4. Dodajemy oliwę
Skrapiamy szaszłyki oliwą.
Krok 5. Grillujemy szaszłyki
Grillujemy szaszłyki na grillu lub patelni grillowej ok. 10-15 minut, często obracając, aż kurczak będzie dobrze przypieczony a grzyby będą miękkie.
Krok 6. Przygotowujemy sos musztardowy
Mieszamy musztardę z miodem, oliwą, solą i pieprzem.
Krok 7. Kończymy danie
Podajemy szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem i sosem musztardowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Jajka na miękko
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Makowiec japoński
- Pieczona ryba po grecku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Guacamole
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Nuggetsy z kurczaka
- Kutia
- Sernik pistacjowy
- Krokiety z mięsem
- Domek z piernika
- Łazanki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)