Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- grill lub patelnię grillową
 - szpikulce do szaszłyków lub drewniane patyczki namoczone w wodzie
 
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA KLOPSIKI
W misce umieszczamy mielone mięso, jajko, kaszę mannę, sól, pieprz, drobno posiekany czosnek i oregano. Całość wyrabiamy dłońmi aż do powstania jednolitej masy.
KROK 2: FORMUJEMY KLOPSIKI
Masę na klopsiki nabieramy łyżką i formujemy z niej kuleczki.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Zależnie od wielkości pieczarek kroimy je na mniejsze kawałki lub jedynie dokładnie oczyszczamy. Halloumi kroimy w dość dużą kostkę, o wielkości podobnej do klopsików.
KROK 4: SKŁADAMY I GRILLUJEMY SZASZŁYKI
Na szpikulce lub patyczki nadziewamy kolejno po kawałku sera, klopsiku, kawałku papryki w każdym kolorze i pieczarce. Czynność powtarzamy, aż skończą się składniki. Tak przygotowane szaszłyki skrapiamy oliwą i grillujemy przez ok. 15-20 minut, od czasu do czasu obracając, aż będą równomiernie zarumienione.
KROK 5: PODAJEMY SZASZŁYKI
Gotowe szaszłyki podajemy ciepłe, z bułką fińską i ogórkami małosolnymi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Ciasto marchewkowe
 - Ciasto na pierogi
 - Pierniki
 - Łazanki
 - Kutia
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 - Domek z piernika
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
 - Spaghetti carbonara
 - Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
 - Piernik świąteczny
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Krokiety z mięsem
 - Śledzie po kaszubsku
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Jajka na miękko
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)