Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szpikulce do szaszłyków
- pędzelek
- patelnię grillową lub rozgrzany grill
Przygotuj wcześniej:
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj do miękkości (ok. 20 minut) w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do przestudzenia.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Kroimy składniki
Kiełbasę śląską kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm, cukinię w plastry o grubości ok. 1 cm. Paprykę i ugotowane wcześniej ziemniaki kroimy w kostkę, która wielkością będzie odpowiadać plastrom kiełbasy i cukinii.
Krok 2: Składamy szaszłyki
Na szpikulec nadziewamy na przemian wszystkie pokrojone wcześniej składniki. Przed grillowaniem smarujemy szaszłyki oliwą.
Krok 3: Grillujemy i podajemy szaszłyki
Gotowe szaszłyki grillujemy ok. 3-4 minut z każdej strony lub do momentu, aż składniki się zarumienią.
Szaszłyki podajemy z ulubionymi ziołami, np. ze świeżym rozmarynem.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.
Grillowanie – 4 zasady, dzięki którym będzie naprawdę udane!
Jak sprawić, by grillowanie w gronie najbliższych było naprawdę przyjemną formą spędzania wolnego czasu?
Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatką z rukoli
Klasyczne grillowe mięso w niecodziennej odsłonie. Aromatyczne szaszłyki i wyborne dodatki tworzą oryginalną kompozycję.
Pieczona biała kiełbasa
Biała kiełbasa pieczona w piwie to klasyczny przepis na proste i pełne smaku danie, które sprawdzi się o każdej porze roku. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Schab pieczony z oliwkami i sałatką z grillowanego bakłażana
- Szaszłyki wieprzowe
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Zupa solanka
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Smażony makaron stir fry
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Szaszłyki z halloumi
- Kociołek myśliwski z piekarnika
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Gofrowe kanapki z francuskimi serami
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Bruschetta z pomidorami
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Wrap z łososiem i warzywami
- Gulasz z kaczych żołądków
- Risotto – klasyczny przepis
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Brukselka zapiekana z boczkiem
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)