
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szpikulce do szaszłyków
- pędzelek
- patelnię grillową lub rozgrzany grill
Przygotuj wcześniej:
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj do miękkości (ok. 20 minut) w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do przestudzenia.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Kroimy składniki
Kiełbasę śląską kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm, cukinię w plastry o grubości ok. 1 cm. Paprykę i ugotowane wcześniej ziemniaki kroimy w kostkę, która wielkością będzie odpowiadać plastrom kiełbasy i cukinii.
Krok 2: Składamy szaszłyki
Na szpikulec nadziewamy na przemian wszystkie pokrojone wcześniej składniki. Przed grillowaniem smarujemy szaszłyki oliwą.
Krok 3: Grillujemy i podajemy szaszłyki
Gotowe szaszłyki grillujemy ok. 3-4 minut z każdej strony lub do momentu, aż składniki się zarumienią.
Szaszłyki podajemy z ulubionymi ziołami, np. ze świeżym rozmarynem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Mini burgery
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik pistacjowy
- Pieczona ryba po grecku
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)