Szaszłyki z kiełbasy śląskiej

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • szpikulce do szaszłyków
  • pędzelek
  • patelnię grillową lub rozgrzany grill

 

Przygotuj wcześniej:

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj do miękkości (ok. 20 minut) w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do przestudzenia.

Sposób przygotowania:

Krok 1: Kroimy składniki

Kiełbasę śląską kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm, cukinię w plastry o grubości ok. 1 cm. Paprykę i ugotowane wcześniej ziemniaki kroimy w kostkę, która wielkością będzie odpowiadać plastrom kiełbasy i cukinii.

Krok 2: Składamy szaszłyki

Na szpikulec nadziewamy na przemian wszystkie pokrojone wcześniej składniki. Przed grillowaniem smarujemy szaszłyki oliwą.

Krok 3: Grillujemy i podajemy szaszłyki

Gotowe szaszłyki grillujemy ok. 3-4 minut z każdej strony lub do momentu, aż składniki się zarumienią.

Szaszłyki podajemy z ulubionymi ziołami, np. ze świeżym rozmarynem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!