Szaszłyki z warzywami i owocami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • foremki do wykrawania kształtów, np. gwiazdki, serduszka
  • patyczki do szaszłyków

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

KROK 1:  PRZYGOTOWUJEMY SZASZŁYKI WARZYWNE

Awokado obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Za pomocą wykrawaczki wycinamy dowolne kształty, np. serduszka/gwiazdki/kółka. Pozostałe awokado można wykorzystać do przygotowania guacamole.

Ogórek kroimy na plastry i ze środka każdego wykrawamy dowolny kształt, np. serduszka/gwiazdki/kółka. Ten sam kształt wykrawamy w żółtej papryce. W otwór powstały po wykrojeniu ogórka wkładamy kształt wykrojony z papryki. Marchewkę kroimy na mniejsze kawałki.

Przygotowane warzywa nadziewamy na patyczki do szaszłyków, w dowolnej kolejności.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SZASZŁYKI OWOCOWE

Z melona i banana wykrawamy dowolne kształty. Banana skrapiamy sokiem z połowy cytryny, aby nie ściemniał. Z truskawek odkrawamy szypułki.

Przygotowane owoce nadziewamy na patyczki do szaszłyków, w dowolnej kolejności.

Gotowe szaszłyki podajemy z jogurtem naturalnym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!