Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- foremki do wykrawania kształtów, np. gwiazdki, serduszka
- patyczki do szaszłyków
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SZASZŁYKI WARZYWNE
Awokado obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Za pomocą wykrawaczki wycinamy dowolne kształty, np. serduszka/gwiazdki/kółka. Pozostałe awokado można wykorzystać do przygotowania guacamole.
Ogórek kroimy na plastry i ze środka każdego wykrawamy dowolny kształt, np. serduszka/gwiazdki/kółka. Ten sam kształt wykrawamy w żółtej papryce. W otwór powstały po wykrojeniu ogórka wkładamy kształt wykrojony z papryki. Marchewkę kroimy na mniejsze kawałki.
Przygotowane warzywa nadziewamy na patyczki do szaszłyków, w dowolnej kolejności.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SZASZŁYKI OWOCOWE
Z melona i banana wykrawamy dowolne kształty. Banana skrapiamy sokiem z połowy cytryny, aby nie ściemniał. Z truskawek odkrawamy szypułki.
Przygotowane owoce nadziewamy na patyczki do szaszłyków, w dowolnej kolejności.
Gotowe szaszłyki podajemy z jogurtem naturalnym.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Grillowane pieczarki w soli czosnkowej
Pyszna propozycja na rozpoczęcie sezonu grillowego – pieczarki wysmarowane ziołowym masłem i zarumienione nad rusztem.
Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
Słodkie brzoskwinie wysmarowane aromatyczną mieszanką goździków oraz miodu to zaskakująca przekąska prosto z grilla.
Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
Lekki, orzeźwiający deser, który przygotujesz na… grillu! Nadziane na patyczki owoce i sos śliwkowy smakują wybornie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki według Karola Okrasy
- Świąteczne galaretki
- Szaszłyki wieprzowe
- Owocowy róg obfitości z lodami waniliowymi
- Mus waniliowy z truskawkami
- Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
- Racuchy z jabłkami
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Wytrawne ciasto z pomidorami
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Szaszłyki z jagnięciny
- Gulasz jagnięcy
- Pomarańczowe gumy rozpuszczalne
- Jogurt
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Świąteczny talerz obfitości
- Sok z buraka – szybki przepis
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Sos z suszonych grzybów
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Pizza capriciosa
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Tapas z salchichón
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)