
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patyczki do szaszyłków
- folię aluminiową
- rozgrzany grill
Przygotuj wcześniej
Namocz patyczki do szaszłyków w wodzie.
Sposób przygotowania
Banan kroimy w plastry, brzoskwinię i mango obieramy i kroimy w większe kawałki. Kiwi obieramy i kroimy w plastry. Śliwki kroimy na pół. Wszystkie przygotowane owoce nadziewamy naprzemiennie wraz z listkami mięty na długie wykałaczki. Każdy szaszłyk zawijamy szczelnie w folię aluminiową i grillujemy na rozgrzanym ruszcie około 4 minuty. Zsuwamy zgrillowane owoce z wykałaczek.
Sos śliwkowy
Śliwki z cukrem pudrem i sokiem z limonki gotujemy do rozpadnięcia się owoców. Miksujemy. Gotowym sosem polewamy upieczone owoce. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Mini burgery
- Sernik pistacjowy
- Uszka z grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
3084 dni temu
super przepis dla wegetarian, na pewno spróbuje latem! :)
Odpowiedz