zobacz film Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Wszystkie przygotowane owoce nadziewamy naprzemiennie wraz z listkami mięty na długie wykałaczki. Każdy szaszłyk zawijamy szczelnie w folię aluminiową i grillujemy na rozgrzanym ruszcie około 4 minuty. Zsuwamy zgrillowane owoce z wykałaczek.

Śliwki z cukrem pudrem i sokiem z limonki gotujemy do rozpadnięcia się owoców. Miksujemy. Gotowym sosem polewamy upieczone owoce. Dekorujemy listkami świeżej mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Kasa Kasa
    589 dni temu
    super przepis dla wegetarian, na pewno spróbuje latem! :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram