Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patyczki do szaszyłków
- folię aluminiową
- rozgrzany grill
Przygotuj wcześniej
Namocz patyczki do szaszłyków w wodzie.
Sposób przygotowania
Banan kroimy w plastry, brzoskwinię i mango obieramy i kroimy w większe kawałki. Kiwi obieramy i kroimy w plastry. Śliwki kroimy na pół. Wszystkie przygotowane owoce nadziewamy naprzemiennie wraz z listkami mięty na długie wykałaczki. Każdy szaszłyk zawijamy szczelnie w folię aluminiową i grillujemy na rozgrzanym ruszcie około 4 minuty. Zsuwamy zgrillowane owoce z wykałaczek.
Sos śliwkowy
Śliwki z cukrem pudrem i sokiem z limonki gotujemy do rozpadnięcia się owoców. Miksujemy. Gotowym sosem polewamy upieczone owoce. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
Upały to idealny czas na lekki, orzeźwiający posiłek, taki jak sałatka na bazie rukoli, z ożywczym melonem i arbuzem.
Sałatka z grillowanych owoców
Szukasz przepisu na lekki i pyszny deser, w sam raz na lato? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na sałatkę z grillowanych owoców!
Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
Jeśli lubisz pieczone jabłka, to z pewnością pokochasz także ten deser! Faszerowane owoce z rusztu smakują wyśmienicie.
Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
Czy arbuza można grillować? Można! W Kuchni Lidla znajdziesz przepis Pawła Małeckiego na grillowanego arbuza z sosem z mango, limonki i melisy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Sernik krakowski
- Pierniki
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kompot z suszu z cytryną
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny makowiec
- Błyskawiczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2780 dni temu
super przepis dla wegetarian, na pewno spróbuje latem! :)
odpowiedz