Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rozgrzanego grilla
- blender
Sposób przygotowania
Arbuza obieramy ze skóry i kroimy wplastry o grubości ok. 1 cm. Jeśli miód nie jest płynny, rozpuszczamy go w rondelku. Plastry arbuza smarujemy miodem i wykładamy na kratę mocno rozgrzanego grilla. Grillujemy około 3 minuty.
Mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy, dodajemy sok z limonki oraz kilka listków melisy. Na talerz wykładamy grillowanego arbuza, sos z mango przekładamy do miseczki. Całość dekorujemy świeżymi borówkami.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
Upały to idealny czas na lekki, orzeźwiający posiłek, taki jak sałatka na bazie rukoli, z ożywczym melonem i arbuzem.
Sałatka z grillowanych owoców
Szukasz przepisu na lekki i pyszny deser, w sam raz na lato? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na sałatkę z grillowanych owoców!
Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
Jeśli lubisz pieczone jabłka, to z pewnością pokochasz także ten deser! Faszerowane owoce z rusztu smakują wyśmienicie.
Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
Lekki, orzeźwiający deser, który przygotujesz na… grillu! Nadziane na patyczki owoce i sos śliwkowy smakują wybornie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domek z piernika
- Wegańska ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny makowiec
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ryba po japońsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)