
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rozgrzanego grilla
- blender
Sposób przygotowania
Arbuza obieramy ze skóry i kroimy wplastry o grubości ok. 1 cm. Jeśli miód nie jest płynny, rozpuszczamy go w rondelku. Plastry arbuza smarujemy miodem i wykładamy na kratę mocno rozgrzanego grilla. Grillujemy około 3 minuty.
Mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy, dodajemy sok z limonki oraz kilka listków melisy. Na talerz wykładamy grillowanego arbuza, sos z mango przekładamy do miseczki. Całość dekorujemy świeżymi borówkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mini burgery
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Makowiec japoński
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Kutia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Domek z piernika
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)