Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Masło wyjmij z lodówki z wyprzedzeniem, by zmiękło i nabrało temperatury pokojowej.
Przygotowanie
Brzoskwinie przekrawamy na pół, wyjmujemy z nich pestki i układamy skórką do dołu.
Goździki rozcieramy w moździerzu na proszek. Miękikie masło i przyprawy ucieramy razem, a następnie każdą połówkę brzoskwini nacieramy otrzymaną miksturą. Brzoskwinie skrapiamy odrobiną miodu.
Tak przygotowane połówki brzoskwiń układamy na ruszcie grilla lub na rozgrzanej patelni grillowej (skórą do dołu) i grillujemy, aż brzoskwinie lekko zmiękną. Podajemy na gorąco.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
Potrawy z grilla także mogą być bardzo wyrafinowane. Dowód? Roladki z faszerowanego indyka.
Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
Niecodzienne połączenie cebuli, brzoskwini oraz przypraw to pyszny dodatek do kruchych kawałków mięsa z grilla.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Słoneczna tarta brzoskwiniowa
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
- Grillowane pieczarki w soli czosnkowej
- Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
- Stek z polędwicy wołowej z chimichurri
- Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
- Podwędzane szaszłyki z kurczaka w sosie pomarańczowo-sojowym, z sałatką z marchewki
- Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
- Indyczka glazurowana miodem i piwem
- Pudding brzoskwiniowy
- Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
- Grochówka rybna
- Tagliatelle z kurczakiem
- Zielona zupa z bekonem
- Lody figowe
- Kanapka z suszonymi owocami
- Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
- Fudge z kolorowymi drażetkami
- Makaron z serem burrata
- Lizaki w kształcie reniferków
- Wegańskie faworki
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Warzywna terrina
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Pizza capriciosa
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3737 dni temu
ciekawy pomysł, chyba wypróbuję, polecam również słoneczną tartę z brzoskwiniami wg,kuchni lidla, była pyszna :)
odpowiedz