
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Masło wyjmij z lodówki z wyprzedzeniem, by zmiękło i nabrało temperatury pokojowej.
Przygotowanie
Brzoskwinie przekrawamy na pół, wyjmujemy z nich pestki i układamy skórką do dołu.
Goździki rozcieramy w moździerzu na proszek. Miękikie masło i przyprawy ucieramy razem, a następnie każdą połówkę brzoskwini nacieramy otrzymaną miksturą. Brzoskwinie skrapiamy odrobiną miodu.
Tak przygotowane połówki brzoskwiń układamy na ruszcie grilla lub na rozgrzanej patelni grillowej (skórą do dołu) i grillujemy, aż brzoskwinie lekko zmiękną. Podajemy na gorąco.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Krem ziemniaczany
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
4077 dni temu
ciekawy pomysł, chyba wypróbuję, polecam również słoneczną tartę z brzoskwiniami wg,kuchni lidla, była pyszna :)
Odpowiedz