Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Masło wyjmij z lodówki z wyprzedzeniem, by zmiękło i nabrało temperatury pokojowej.
Przygotowanie
Brzoskwinie przekrawamy na pół, wyjmujemy z nich pestki i układamy skórką do dołu.
Goździki rozcieramy w moździerzu na proszek. Miękikie masło i przyprawy ucieramy razem, a następnie każdą połówkę brzoskwini nacieramy otrzymaną miksturą. Brzoskwinie skrapiamy odrobiną miodu.
Tak przygotowane połówki brzoskwiń układamy na ruszcie grilla lub na rozgrzanej patelni grillowej (skórą do dołu) i grillujemy, aż brzoskwinie lekko zmiękną. Podajemy na gorąco.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Boczek pieczony
- Mini burgery
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Guacamole
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Łazanki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makowiec japoński
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Makówki śląskie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
4123 dni temu
ciekawy pomysł, chyba wypróbuję, polecam również słoneczną tartę z brzoskwiniami wg,kuchni lidla, była pyszna :)
Odpowiedz