Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Brzoskwinie przekrawamy na pół, wyjmujemy z nich pestki i układamy skórką do dołu.

Goździki rozcieramy w moździerzu na proszek. Masło i przyprawy ucieramy razem, a następnie każdą połówkę brzoskwini nacieramy otrzymaną miksturą. Brzoskwinie skrapiamy odrobiną miodu.

Tak przygotowane połówki brzoskwiń układamy na ruszcie grilla lub na rozgrzanej patelni grillowej (skórą do dołu) i grillujemy, aż brzoskwinie lekko zmiękną. Podajemy na gorąco.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • marta marta
    1554 dni temu
    ciekawy pomysł, chyba wypróbuję, polecam również słoneczną tartę z brzoskwiniami wg,kuchni lidla, była pyszna :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram