Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szpikulce do szaszłyków
- ręcznik papierowy
- praskę do czosnku
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowanie halloumi i cukinii
Halloumi odsączamy z obu stron przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie ser kroimy w duże kostki, a cukinię w cienkie plastry.
Krok 2: Przygotowanie marynaty
Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy.
Krok 3: Przygotowanie szaszłyków
Ser oraz plasterki cukinii obtaczamy w marynacie i nabijamy naprzemiennie na szpikulce do szaszłyków. Gotowe szaszłyki grillujemy ok. 5 minut z każdej strony.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany ananas z jogurtem mojito
Orzeźwiający deser z grillowanym ananasem – idealny na lato. Spróbuj tego wyjątkowego, egzotycznego przysmaku!
Wegetariańskie hot dogi
Szukasz alternatywny dla klasycznych hot dogów? Przygotuj je w wersji wegetariańskiej! Są równie pyszne!
Crostini z mango i awokado
Pyszne, chrupiące grzanki z dodatkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia. Wypróbuj koniecznie!
Wegański awokado burger
Roślinny burger z grilla między połówkami dojrzałego awokado? Brzmi jak przepis na wegańską ucztę przy ruszcie! Odkryj zupełnie nowy, świeży sposób na tego amerykańskiego klasyka.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Ziemniaki z grilla
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Kolorowe szaszłyki warzywne z morelami
- Szaszłyki z warzywami i ananasem
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
- Cukier waniliowo-pomarańczowy
- Pieczony kalafior z sosem tahini, granatem i pistacjami
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Wegański deser czekoladowy z chia
- Szakszuka z burakami
- Kluski kładzione
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Koktajl z krewetek
- Przecier ze świeżych owoców
- Kisiel z owoców lasu
- Bułeczki cynamonowe z kubka
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Mango Margarita bez alkoholu
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Risotto – klasyczny przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)