
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szpikulce do szaszłyków
- ręcznik papierowy
- praskę do czosnku
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowanie halloumi i cukinii
Halloumi odsączamy z obu stron przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie ser kroimy w duże kostki, a cukinię w cienkie plastry.
Krok 2: Przygotowanie marynaty
Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy.
Krok 3: Przygotowanie szaszłyków
Ser oraz plasterki cukinii obtaczamy w marynacie i nabijamy naprzemiennie na szpikulce do szaszłyków. Gotowe szaszłyki grillujemy ok. 5 minut z każdej strony.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Pieczona ryba po grecku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Łazanki
- Sałatka gyros
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Piernik świąteczny
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)