Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szpikulce do szaszłyków
- ręcznik papierowy
- praskę do czosnku
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowanie halloumi i cukinii
Halloumi odsączamy z obu stron przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie ser kroimy w duże kostki, a cukinię w cienkie plastry.
Krok 2: Przygotowanie marynaty
Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy.
Krok 3: Przygotowanie szaszłyków
Ser oraz plasterki cukinii obtaczamy w marynacie i nabijamy naprzemiennie na szpikulce do szaszłyków. Gotowe szaszłyki grillujemy ok. 5 minut z każdej strony.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany ananas z jogurtem mojito
Orzeźwiający deser z grillowanym ananasem – idealny na lato. Spróbuj tego wyjątkowego, egzotycznego przysmaku!
Wegetariańskie hot dogi
Szukasz alternatywny dla klasycznych hot dogów? Przygotuj je w wersji wegetariańskiej! Są równie pyszne!
Crostini z mango i awokado
Pyszne, chrupiące grzanki z dodatkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia. Wypróbuj koniecznie!
Wegański awokado burger
Roślinny burger z grilla między połówkami dojrzałego awokado? Brzmi jak przepis na wegańską ucztę przy ruszcie! Odkryj zupełnie nowy, świeży sposób na tego amerykańskiego klasyka.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Kompot z suszu z cytryną
- Błyskawiczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Uszka z grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)