
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ANANASA
Ananasa obieramy, zostawiając liście. Przekrawamy go na pół, powstałe połówki znowu na pół i ćwiartki ponownie na pół. Usuwamy twardy rdzeń.
KROK 2: GRILLUJEMY ANANASA
Ananasa grillujemy ok. 3 minut z każdej strony.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY JOGURT
Jogurt mieszamy z miodem, drobno posiekaną miętą i skórką otartą z limonki.
KROK 4: PODAJEMY ANANASA
Jogurt rozkładamy po równo do czterech pucharków i do każdego pucharka dodajemy po dwa kawałki ananasa.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pierniki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Burek ze szpinakiem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kutia
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
- Śledź w oleju
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
905 dni temu
Rewelacja. Lecę po ananasa i zabieram się za tworzenie deseru
Odpowiedz