Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ANANASA
Ananasa obieramy, zostawiając liście. Przekrawamy go na pół, powstałe połówki znowu na pół i ćwiartki ponownie na pół. Usuwamy twardy rdzeń.
KROK 2: GRILLUJEMY ANANASA
Ananasa grillujemy ok. 3 minut z każdej strony.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY JOGURT
Jogurt mieszamy z miodem, drobno posiekaną miętą i skórką otartą z limonki.
KROK 4: PODAJEMY ANANASA
Jogurt rozkładamy po równo do czterech pucharków i do każdego pucharka dodajemy po dwa kawałki ananasa.
Zobacz podobne
przepisy
Sałata z grillowanym ananasem i kurczakiem
Wiosenna propozycja na grilla w egzotycznym stylu: przypieczone plastry ananasa z kurczakiem, sałatą i sosem winegret.
Szaszłyki z warzywami i ananasem
Propozycja dla wegetarian, nie tylko w sezonie grillowym. Aromatyczne kawałki warzyw połączone ze słodkim smakiem ananasa.
Chutney z ananasa
Lubisz słodko-kwaśne smaki? Chutney z ananasa z papryczką chili będzie doskonale smakował z daniami azjatyckimi!
Odwrócone ciasto z ananasem
Ciasto ananasowe z plastrami skarmelizowanego ananasa na wierzchu, z delikatnym ciastem z dodatkiem wiórków kokosowych. Świetne połączenie smaków w cieście wg przepisu Pawła Małeckiego!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorada pieczona na grillu z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Sałatka z grillowanych owoców
- Tort owocowy z bitą śmietaną
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Polędwica wieprzowa z ananasem z woka
- Potrawka z perliczki z podgrzybkami
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Ragoût z jajek z warzywami
- Tort z arbuza
- Domowy cebularz z kurkami
- Ogórkowa agua fresca
- Zupa szczawiowa
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Pieczony bigos z kurczakiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Gnocchi dyniowe
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- EKSPRESOWY BIGOS
- Sos koperkowy
- Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
- Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba pod kruszonką na parze
- Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z rukoli
- Ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
531 dni temu
Rewelacja. Lecę po ananasa i zabieram się za tworzenie deseru
odpowiedz