
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ANANASA
Ananasa obieramy, zostawiając liście. Przekrawamy go na pół, powstałe połówki znowu na pół i ćwiartki ponownie na pół. Usuwamy twardy rdzeń.
KROK 2: GRILLUJEMY ANANASA
Ananasa grillujemy ok. 3 minut z każdej strony.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY JOGURT
Jogurt mieszamy z miodem, drobno posiekaną miętą i skórką otartą z limonki.
KROK 4: PODAJEMY ANANASA
Jogurt rozkładamy po równo do czterech pucharków i do każdego pucharka dodajemy po dwa kawałki ananasa.
Zobacz podobne
przepisy
Sałata z grillowanym ananasem i kurczakiem
Wiosenna propozycja na grilla w egzotycznym stylu: przypieczone plastry ananasa z kurczakiem, sałatą i sosem winegret.

Szaszłyki z warzywami i ananasem
Propozycja dla wegetarian, nie tylko w sezonie grillowym. Aromatyczne kawałki warzyw połączone ze słodkim smakiem ananasa.

Chutney z ananasa
Lubisz słodko-kwaśne smaki? Chutney z ananasa z papryczką chili będzie doskonale smakował z daniami azjatyckimi!

Odwrócone ciasto z ananasem
Ciasto ananasowe z plastrami skarmelizowanego ananasa na wierzchu, z delikatnym ciastem z dodatkiem wiórków kokosowych. Świetne połączenie smaków w cieście wg przepisu Pawła Małeckiego!

Komentarze (1)
217 dni temu
Rewelacja. Lecę po ananasa i zabieram się za tworzenie deseru
odpowiedz