Grillowany ananas z jogurtem mojito

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ANANASA

Ananasa obieramy, zostawiając liście. Przekrawamy go na pół, powstałe połówki znowu na pół i ćwiartki ponownie na pół. Usuwamy twardy rdzeń.

KROK 2: GRILLUJEMY ANANASA

Ananasa grillujemy ok. 3 minut z każdej strony.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY JOGURT

Jogurt mieszamy z miodem, drobno posiekaną miętą i skórką otartą z limonki.

KROK 4: PODAJEMY ANANASA

Jogurt rozkładamy po równo do czterech pucharków i do każdego pucharka dodajemy po dwa kawałki ananasa.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    572 dni temu
    Rewelacja. Lecę po ananasa i zabieram się za tworzenie deseru

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!