Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ananasa obieramy, usuwając twardy głąb i krojąc miąższ na 16 kawałków. Każdą dymkę kroimy na 4 kawałki. Wszystkie – razem z paprykami i pomidorkami koktajlowymi – nadziewamy na 8 patyczków.
Liście ziół obrywamy, myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą smarujemy szaszłyki i pozostawiamy na 5 minut do przegryzienia się smaków.
Grillujemy na rozgrzanym grillu przez 8-12 minut, obracając, smarujemy przy tym w miarę potrzeby kilka razy pozostałą oliwą.
Wskazówka: Zamiast papryki pimientos możemy również użyć delikatnej, zielonej papryki pepperoni.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane szaszłyki z kurczaka
Przekonaj się, jak soczyste mogą być szaszłyki z kurczaka. To zasługa cytryn i marynaty z białym winem.
Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
Doskonały sposób, by zaskoczyć gości na przyjęciu przy grillu – efektowne szaszłyki z cukinii oraz polędwiczek wieprzowych z szałwią.
Kurczaki-Patyczaki
Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.
Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
- Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Kurczak curry z ananasem
- Ciastka z jabłkami
- Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
- Szaszłyki bałkańskie
- Kaczka w czerwonym winie i powidłach
- Kolorowe szaszłyki warzywne z morelami
- Lodowe torciki na maślance z truskawkami
- Tajskie szaszłyki z indyka
- Grillowany stek z jelenia
- Wegańska kiełbasa z grilla
- Szaszłyki z halloumi
- Makaron z pesto z bobu
- Smoothie z żurawinami
- Ciasto na pizzę we włoskim stylu
- Grillowane warzywa z kurczakiem i pomysły na jadłospis
- Pikantne chipsy z buraka z musem z fasoli
- Wegański sernik z owoców lasu
- Alpejskie ciasto z owocami lasu i bezą
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Kuleczki z koziego sera
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Sałatka z topinamburem
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3467 dni temu
Dodajemy do marynaty :)
odpowiedz
3467 dni temu
A co z miodem?
odpowiedz