
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ananasa obieramy, usuwając twardy głąb i krojąc miąższ na 16 kawałków. Każdą dymkę kroimy na 4 kawałki. Wszystkie – razem z paprykami i pomidorkami koktajlowymi – nadziewamy na 8 patyczków.
Liście ziół obrywamy, myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą smarujemy szaszłyki i pozostawiamy na 5 minut do przegryzienia się smaków.
Grillujemy na rozgrzanym grillu przez 8-12 minut, obracając, smarujemy przy tym w miarę potrzeby kilka razy pozostałą oliwą.
Wskazówka: Zamiast papryki pimientos możemy również użyć delikatnej, zielonej papryki pepperoni.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane szaszłyki z kurczaka
Przekonaj się, jak soczyste mogą być szaszłyki z kurczaka. To zasługa cytryn i marynaty z białym winem.

Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
Doskonały sposób, by zaskoczyć gości na przyjęciu przy grillu – efektowne szaszłyki z cukinii oraz polędwiczek wieprzowych z szałwią.

Kurczaki-Patyczaki
Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.

Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.

Komentarze (2)
3056 dni temu
Dodajemy do marynaty :)
odpowiedz
3056 dni temu
A co z miodem?
odpowiedz
zobacz wszystkie