Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ananasa obieramy, usuwając twardy głąb i krojąc miąższ na 16 kawałków. Każdą dymkę kroimy na 4 kawałki. Wszystkie – razem z paprykami i pomidorkami koktajlowymi – nadziewamy na 8 patyczków.
Liście ziół obrywamy, myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą smarujemy szaszłyki i pozostawiamy na 5 minut do przegryzienia się smaków.
Grillujemy na rozgrzanym grillu przez 8-12 minut, obracając, smarujemy przy tym w miarę potrzeby kilka razy pozostałą oliwą.
Wskazówka: Zamiast papryki pimientos możemy również użyć delikatnej, zielonej papryki pepperoni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Przekąski sylwestrowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Łazanki
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Ciasto na pierogi
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Burek ze szpinakiem
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Jajka na miękko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
3822 dni temu
Dodajemy do marynaty :)
Odpowiedz
3822 dni temu
A co z miodem?
Odpowiedz