Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Myjemy i suszymy polędwiczki wieprzowe. Umyte i osuszone kroimy na grube plastry i delikatnie rozbijamy.
Każdy z plastrów solimy i posypujemy pieprzem, a następnie smarujemy cienką warstwą musztardy.
Na każdym kawałku polędwicy kładziemy po 2 listki szałwii, a następnie owijamy plastrami boczku. Cukienie kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Medaliony i plasterki cukinii nabijamy naprzemiennie na długie wykałaczki.
Myjemy, obieramy zielone szparagi i gotujemy w osolonej wodzie. Mięso grillujemy na słabym ogniu, od czasu do czasu skrapiając oliwą z oliwek.
Jak podawać
Serwujemy ze szparagami.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.
Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatką z rukoli
Klasyczne grillowe mięso w niecodziennej odsłonie. Aromatyczne szaszłyki i wyborne dodatki tworzą oryginalną kompozycję.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Cukinia z pikantnym farszem wołowym
- Trio sosów do grilla
- Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
- Pikantne polędwiczki z zapiekanką z cykorii z serem fontina i mozzarellą
- Jajka zapiekane w szynce
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Szaszłyki z indykiem i brzoskwiniami w sosie sojowym z sałatką z serem kozim
- Burger z chili i chutney z cebuli
- Makaron z kurkami
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Makaron z dynią, szałwią i włoską szynką – przepis
- Sałatka makaronowa z cukinią
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Jajko w chlebie – pomysł na śniadanie
- Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Kaczka konfit z konfiturą cebulową i purée z selera
- Pesto z papryki
- Faszerowany bakłażan z kuskusem i migdałami
- Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym
- Miodowe szaszłyki z kurczaka i wątróbki
- Kurczak pieczony z kminkiem
- Pomidorowy pstrąg z imbirem
- Kokosowo-limonkowa galaretka z liczi
- Młoda kapusta z salsą z pomidorów
- Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
- Kiszone sałatki z warzyw na dwa sposoby
- Strudel z jabłkami i makiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2555 dni temu
Czy w piekarniku tez można zrobić? Lepiej na kratce czy naczyniu żaroodpornym.?
odpowiedz
2555 dni temu
można na oba sposoby :)
2716 dni temu
czym ewentualnie mogę zastąpić szałwie ?
odpowiedz
2712 dni temu
Szałwię możesz zastąpić bazylią lub innymi, świeżymi ziołami :)
3444 dni temu
Pyszna odmiana klasycznych szaszłyków, połączenie aromatycznej szałwi i musztardy świetnie komponuje się z delikatną polędwiczką podkreślając jej smak. Na pewno wykorzystam przepis jeszcze nie raz. Polecam!
odpowiedz