Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Myjemy i suszymy polędwiczki wieprzowe. Umyte i osuszone kroimy na grube plastry i delikatnie rozbijamy.

Każdy z plastrów solimy i posypujemy pieprzem, a następnie smarujemy cienką warstwą musztardy.

Na każdym kawałku polędwicy kładziemy po 2 listki szałwii, a następnie owijamy plastrami boczku. Cukienie kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Medaliony i plasterki cukinii nabijamy naprzemiennie na długie wykałaczki.

Myjemy, obieramy zielone szparagi i gotujemy w osolonej wodzie. Mięso grillujemy na słabym ogniu, od czasu do czasu skrapiając oliwą z oliwek.

Jak podawać

Serwujemy ze szparagami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    2555 dni temu
    Czy w piekarniku tez można zrobić? Lepiej na kratce czy naczyniu żaroodpornym.?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2555 dni temu
    można na oba sposoby :)
  • Gość Gość
    2716 dni temu
    czym ewentualnie mogę zastąpić szałwie ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2712 dni temu
    Szałwię możesz zastąpić bazylią lub innymi, świeżymi ziołami :)
  • Gość Gość
    3444 dni temu
    Pyszna odmiana klasycznych szaszłyków, połączenie aromatycznej szałwi i musztardy świetnie komponuje się z delikatną polędwiczką podkreślając jej smak. Na pewno wykorzystam przepis jeszcze nie raz. Polecam!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!