
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Myjemy i suszymy polędwiczki wieprzowe. Umyte i osuszone kroimy na grube plastry i delikatnie rozbijamy.
Każdy z plastrów solimy i posypujemy pieprzem, a następnie smarujemy cienką warstwą musztardy.
Na każdym kawałku polędwicy kładziemy po 2 listki szałwii, a następnie owijamy plastrami boczku. Cukienie kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Medaliony i plasterki cukinii nabijamy naprzemiennie na długie wykałaczki.
Myjemy, obieramy zielone szparagi i gotujemy w osolonej wodzie. Mięso grillujemy na słabym ogniu, od czasu do czasu skrapiając oliwą z oliwek.
Jak podawać
Serwujemy ze szparagami.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.

Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatką z rukoli
Klasyczne grillowe mięso w niecodziennej odsłonie. Aromatyczne szaszłyki i wyborne dodatki tworzą oryginalną kompozycję.

Komentarze (5)
2203 dni temu
Czy w piekarniku tez można zrobić? Lepiej na kratce czy naczyniu żaroodpornym.?
odpowiedz
2202 dni temu
można na oba sposoby :)
2364 dni temu
czym ewentualnie mogę zastąpić szałwie ?
odpowiedz
2359 dni temu
Szałwię możesz zastąpić bazylią lub innymi, świeżymi ziołami :)
3091 dni temu
Pyszna odmiana klasycznych szaszłyków, połączenie aromatycznej szałwi i musztardy świetnie komponuje się z delikatną polędwiczką podkreślając jej smak. Na pewno wykorzystam przepis jeszcze nie raz. Polecam!
odpowiedz
zobacz wszystkie