
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Myjemy i suszymy polędwiczki wieprzowe. Umyte i osuszone kroimy na grube plastry i delikatnie rozbijamy.
Każdy z plastrów solimy i posypujemy pieprzem, a następnie smarujemy cienką warstwą musztardy.
Na każdym kawałku polędwicy kładziemy po 2 listki szałwii, a następnie owijamy plastrami boczku. Cukienie kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Medaliony i plasterki cukinii nabijamy naprzemiennie na długie wykałaczki.
Myjemy, obieramy zielone szparagi i gotujemy w osolonej wodzie. Mięso grillujemy na słabym ogniu, od czasu do czasu skrapiając oliwą z oliwek.
Jak podawać
Serwujemy ze szparagami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Mini burgery
- Sernik pistacjowy
- Makowiec japoński
- Burek ze szpinakiem
- Śledzie po kaszubsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Boczek pieczony
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Nuggetsy z kurczaka
- Ryba z piekarnika
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Guacamole
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
2890 dni temu
Czy w piekarniku tez można zrobić? Lepiej na kratce czy naczyniu żaroodpornym.?
Odpowiedz
2890 dni temu
można na oba sposoby :)
3051 dni temu
czym ewentualnie mogę zastąpić szałwie ?
Odpowiedz
3047 dni temu
Szałwię możesz zastąpić bazylią lub innymi, świeżymi ziołami :)
3779 dni temu
Pyszna odmiana klasycznych szaszłyków, połączenie aromatycznej szałwi i musztardy świetnie komponuje się z delikatną polędwiczką podkreślając jej smak. Na pewno wykorzystam przepis jeszcze nie raz. Polecam!
Odpowiedz