zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • ręcznik papierowy

KROK 1: Podsmażamy boczek

Na suchej patelni podsmażamy boczek. Boczek przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.

KROK 2: Kroimy warzywa

Ugotowane ziemniaki pokrojone w plastry o grubości 1 cm przekładamy do dużej miski. Seler naciowy kroimy w talarki, cebulę w kostkę. Przekładamy do miski.

KROK 3: Mieszamy składniki sałatki

W osobnej misce łączymy majonez, jogurt i musztardę. Boczek i sos przekładamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy mrożoną pietruszkę i dokładnie mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    64 dni temu
    Absolutnie przepyszna sałatka! Seler naciowy dodaje jej lekkości, chrupkości i swieżości. Zamiast boczku użylam pokrojoną w cienką kostkę szynkę surową wedzoną, którą krótko podsmażyłam. Rewelacja!

    odpowiedz

  • Marta Marta
    91 dni temu
    zrobiłam w wersji lekko zmodyfikowanej - zamiast boczku kapary, a zamiast cebuli i pietruszki dałam szczypiorek dymkę. pycha! sos wychodzi niesamowity, bałam się trochę tego selera- ale dodaje super chrupkości i lekkości, a smak fajnie się przegryza z resztą dodatków. idealna, lekka, wiosenna propozycja na wielkanocny stół:)

    odpowiedz

  • pierre pierre
    440 dni temu
    Składniki niby takie sobie, ale sałatka jest PRZEPYSZNA!!!!!!!!! W dodatku tania i szybka, od dziś moja ulubiona:):)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    439 dni temu
    ❤️

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram