Jeżyny • Przepisy/Porady • strona 2Uwielbiasz jeżyny? ☆ Poznaj przepisy i porady ☆ Sprawdź najważniejsze informacje i przeczytaj dodatkowe artykuły ☆ Co zrobić z jeżyn? ☆ Jak zrobić sok z jeżyn? ☆ Jakie witaminy mają jeżyny? ☆ Dowiedz się więcej i zaskocz swoich bliskich dzięki Kuchni Lidla!<p>Te leśne owoce do złudzenia przypominają swoje kuzynki maliny. I gdyby nie fakt, że jeżyny są zdecydowanie mocniej osadzone na dnie kwiatowym, co powoduje ich trudniejsze zerwanie z krzaka, to łatwo można by się pomylić. A kolor? Czarne zabarwienie owoców, które według mitologii greckiej rośliny uzyskały w walce Zeusa z tytanami, niekoniecznie daje gwarancję, że mamy do czynienia z jeżynami. W tym kolorze równie dobrze możemy bowiem spotkać niektóre odmiany malin.</p>
https://kuchnialidla.pl/przepisy/jezyny/2