Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender kielichowy
- blender ręczny z końcówką do ubijania i miksowania
- wysokie naczynie
- wysokie szklanki do shake’ów
- gałkownicę do lodów
- papierowe słomki
- worek cukierniczy z końcówką do dekorowania
Wegański shake z arbuza i truskawek
Arbuza pozbawiamy pestek, kroimy w kostkę i wkładamy do zamrażarki na ok. 6 godzin. Zamrożony owoc łączymy w kielichu blendera z truskawkami i wodą mineralną.
Dodajemy sok z limonki i syrop z agawy. Miksujemy do uzyskania konsystencji lekko rozmrożonego sorbetu.
Podajemy z plasterkiem arbuza i listkami świeżej mięty.
Shake kawowy z lodami czekoladowymi
Wszystkie składniki (poza lodami) umieszczamy w naczyniu blendera. Miksujemy. Przelewamy do wysokich szklanek.
Podajemy z kulkami lodów czekoladowych.
Shake banan-szpinak-awokado
Napój ryżowy łączymy w wysokim naczyniu z bananem pokrojonym na mniejsze kawałki. Miąższ awokado oddzielamy od skórki za pomocą łyżki, dodajemy do naczynia.
Dodajemy szpinak i sok z limonki. Całość miksujemy. Opcjonalnie słodzimy syropem z agawy.
Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
Mocno schłodzoną śmietankę wstrząsamy i ubijamy w wysokim naczyniu za pomocą blendera. Odstawiamy do lodówki.
W kielichu blendera łączymy mleko z truskawkami i malinami. Dodajemy cukier puder i miksujemy.
Na wierzch shake’a szprycujemy bitą śmietanę za pomocą rękawa cukierniczego. Shake dekorujemy truskawkami, gałązką porzeczek i listkami świeżej mięty.
Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
Napój migdałowy łączymy w kielichu blendera z jagodami i bananem pokrojonym na mniejsze kawałki. Dodajemy nasiona chia i sok wyciśnięty z cytryny. Miksujemy.
Shake odstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy schłodzony. Dekorujemy świeżymi jeżynami i listkami świeżej mięty.
Opcjonalnie: shake odstawiamy do lodówki na całą noc, by otrzymać gęsty, zżelowany deser.
Zobacz podobne
przepisy
3 sposoby na koktajle
Zobacz, jakie sposoby na orzeźwienie, odnowę oraz odbudowę ma Kinga Paruzel! Przygotuj razem z nią 3 koktajle.
Dyniowe latte i milkshake
Korzenne przyprawy w połączeniu z dynią to baza dwóch pysznych napojów Kingi! Wypróbuj latte i milkshake’a, by rozgrzać się w jesienne popołudnia!
Koktajle na detoks
Wyciśnij moc z owoców dzięki przepisowi Darii na dwa oczyszczające koktajle! Idealne po treningu i na początek dnia!
Zielone chia smoothie
Zmiksuj sobie zieloną porcję energii na cały dzień! Wypróbuj przepis Kingi na pyszne smoothie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
- Nalewka z miodu spadziowego
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- 3 sposoby na spring rollsy (z łososiem wędzonym, z warzywami, z pieczonym boczkiem)
- Domowe lody
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- 3 sposoby na lunchbox
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
- Ciasto o smaku coli
- Babka z herbatą matcha
- Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna
- Racuszki siłacza i frytki z marchewki
- Tort z arbuza
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Florentynki migdałowe
- Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Gryczane bułeczki z serem camembert
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Ubijany ganasz
- Pity z wegańskimi klopsami i domowym majonezem roślinnym
- Racuszki na kefirze z owocami
- Jabłkowe chipsy z cynamonem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)