zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • robot wielofunkcyjny
  • ręczną wyciskarkę do cytrusów

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SMOOTHIE GRUSZKOWO-OGÓRKOWE

Gruszkę pozbawioną gniazd nasiennych i ogórek pokrojony na mniejsze kawałki łączymy w naczyniu robota. Dodajemy pietruszkę, miętę, sok wyciśnięty z limonki, aromat waniliowy i ksylitol.

Dolewamy wodę i blendujemy wszystkie składniki na gładki koktajl.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SMOOTHIE CYTRUSOWO-JABŁKOWE

Sok z grejpfruta, cytryny i limonki wyciskamy do naczynia robota. Dodajemy jabłka pozbawione gniazd nasiennych. Przyprawiamy kardamonem, cynamonem i imbirem pokrojonym na mniejsze kawałki.

Dolewamy wodę i blendujemy wszystkie składniki na gładki koktajl.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Ania Ania
    27 dni temu
    Chyba tu w przepisie wkradl się błąd. Bo wątpię że imbir w takiej ilości max 1cm a nie wielkość kciuka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    27 dni temu
    Aniu, ze świeżym imbirem bywa różnie ;) Jednym wystarczy niewielka ilość dodana do koktajlu, inni wolą, gdy jego smak jest bardzo mocno wyczuwalny. Kawałek wielkości kciuka to proporcja tego składnika przed obraniem-po obraniu trochę go ubędzie i uzyskamy coś na kształt kawałka widocznego w materiale. Możesz oczywiście dodać mniej imbiru według własnych preferencji smakowych!
  • Gość Gość
    250 dni temu
    Od detoksu człowiek ma wątrobę.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram