Kuchnia amerykańska - Babki - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
Szukasz pomysłu na chleb bez zakwasu i drożdży? Przygotuj aromatyczny chleb kukurydziany oblany syropem klonowym!
Przepis na babkę, która zawsze się udaje? Nasze propozycje!
Babka z tradycyjnego przepisu to zazwyczaj babka piaskowa. Swą nazwę zawdzięcza wyjątkowej recepturze ciasta, które do złudzenia przypomina strukturę piasku. Poza tym jest ono podstawą wielu innych, bardziej skomplikowanych wypieków, np. babki dwukolorowej. Jedną z popularniejszych babek, wyróżniających się mozaiką kolorów, jest babka marmurkowa, łącząca jasne i ciemne ciasto. Zawsze znajdą się przecież zwolennicy jasnej i ciemnej odmiany deserów. Tym drugim warto z kolei polecić babkę kakaową lub czekoladową. W Kuchni Lidla znajdziecie kilka sposobów jej przygotowania. Tylko spójrzcie!
Wśród tradycyjnych przepisów na babkę w Kuchni Lidla jest też ten na babę drożdżową. A gdy macie ochotę na nieco większe eksperymenty kulinarne, spróbujcie upiec babkę budyniową z przepisu na babkę gotowaną waniliowo-czekoladową.
Nie zawiedzie was też nigdy popularna babka cytrynowa o nieco bardziej wilgotnej konsystencji ciasta niż babka piaskowa, a na dodatek przepełniona aromatem cytrusów. To doskonała propozycja deseru z nutką cytrusową na co dzień, nie tylko od święta. Podobnie zresztą, jak babka jogurtowa, której składnikiem jest jogurt naturalny, a dekoracją lukier, najlepiej właśnie cytrynowy. Po prostu pycha! Spróbujcie, a na pewno nie pożałujecie!
Babka wielkanocna – 5 propozycji
Babka to ciasto podawane często podczas świąt. Nic więc dziwnego, że babka wielkanocna zajmuje już stałe miejsce na liście świątecznych wypieków. Często zastanawiacie się pewnie, jaką babkę najlepiej upiec na Wielkanoc. Propozycji jest naprawdę mnóstwo! Aby odszukać przepis na babkę świąteczną, wystarczy tylko zajrzeć do Kuchni Lidla: