Kuchnia azjatycka - Ryż z warzywami - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
Ten przepis na kurczaka w sosie słodko-kwaśnym warto mieć pod ręką zawsze wtedy, gdy chcemy przygotować szybki i pyszny obiad w stylu azjatyckim. To klasyka, która nigdy się nie nudzi!
Ryż smażony z warzywami i jajkiem
Jak wykorzystać resztki ugotowanego ryżu? Na przykład przygotować smażony ryż z jajkiem i warzywami! Nie znasz takiego połączenia? Koniecznie sprawdź przepis Kingi! To superdanie zero waste!
Curry z bakłażanem i brukselką
Orientalna nuta i warzywny skład – oto curry Darii! Zasmakuje wszystkim miłośnikom pożywnych dań z charakterem!
Zielone warzywa smażone z tofu
Masz mało czasu na przygotowanie obiadu? Postaw na smażone warzywa w stylu azjatyckim z tofu!
Miska warzyw
Daria doskonale miksuje ryż, warzywa, marynowane tofu i kapustę kiszoną z pastą chili – to jej sposób na danie z nutą azjatycką!
Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
Mango, warzywa, ryż i curry, to połączenie, które zawsze smakuje. Podane w towarzystwie masła orzechowego przypadną ci do gustu na dłużej!
Curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
Smak papai, ryżu jaśminowego i mleczka kokosowego przeniesie Cię do Azji! Koniecznie wypróbuj przepis na wegańskie curry!
Stir-fry z ciecierzycy z ryżem
Warzywa, dzięki szybkiemu smażeniu, są nadal chrupiące i zachowują pełnię smaku. A smak ten Kinga Paruzel podkreśliła jeszcze sokiem z pomarańczy.
Indyk z cukinią i grzybami z woka
Sznycel indyczy może być również podstawą dania azjatyckiego. Zobacz, jak je przygotować!
Ryż z warzywami i mięsem
Ryż z warzywami to znakomita propozycja obiadu, również dla smakoszy dań mięsnych. Wystarczy przecież wzbogacić potrawę o ulubiony gatunek mięsa, aby całość prezentowała się smacznie i zdrowo. Najchętniej wybieranym mięsem w tym przypadku jest drób, dlatego też w większości przepisów występuje ryż z warzywami i kurczakiem. Uwierzcie na słowo lub przekonajcie się osobiście, że pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą z Kuchni Lidla smakują tak samo dobrze, jak wyglądają. A jeśli macie ochotę zainspirować się kuchnią azjatycką, to koniecznie spróbujcie ryżu z warzywami i kurczakiem curry albo ryżu z warzywami i kurczakiem po chińsku.
Ryż z warzywami bez mięsa
Z kolei wegetarianom powinna przypaść do gustu propozycja ryżu z warzywami bez dodatku mięsa. Bez względu na odmianę ryżu, jakiej użyjecie, taka potrawa na obiad zawsze będzie strzałem w dziesiątkę. Czy zatem zdecydujecie się na ryż basmati czy też parboiled, ważne po prostu, aby spożywać go z warzywami i odpowiednią mieszanką przypraw. Zwolennikom smaków kuchni Dalekiego Wschodu spodoba się z pewnością pomysł podania ryżu z warzywami i curry, a jeszcze lepiej ryżu z warzywami po tajsku i na dodatek z mlekiem kokosowym. Koniecznie wypróbujcie więc jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzania potraw w kuchni azjatyckiej, jakim jest smażenie. Ryż z warzywami z patelni to naprawdę smaczna propozycja obiadu. Sprawdźcie, co oferuje w tym zakresie Kuchnia Lidla.
Ryż z warzywami na patelnię
Przepisów na smażony ryż z warzywami z pewnością nigdy nie jest za wiele i z takiego założenia wychodzi również Kuchnia Lidla. Jeśli zatem poszukujecie sprawdzonych przepisów, według których ryż przyrządza się z warzywami na patelni, to nie możecie pominąć tych propozycji:
Pamiętajcie też, że koronnym daniem, wywodzącym się z Azji, jest ryż smażony z warzywami po tajsku, czyli warzywa stir-fry po tajsku, których koniecznie trzeba spróbować!