zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy pastę chili

W misce łączymy wszystkie składniki pasty chili. Połowę przygotowanej pasty mieszamy z kiszoną kapustą i odstawiamy. Tofu marynujemy w syropie z agawy i sosie sojowym przez 15 minut. Następnie smażymy i również odstawiamy. Ogórek kroimy w plastry.

Krok 2: Podsmażamy warzywa

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojony w plastry czosnek i połowę posiekanej papryczki chili. Gdy warzywa się podsmażą, dodajemy obraną i pokrojoną w julienne marchew. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i olejem sezamowym. Smażymy, aż warzywa zmiękną. Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: Układamy składniki w misce

Na dnie miski układamy ryż. Dodajemy podsmażone warzywa, plastry ogórka, kapustę kiszoną, tofu i pozostałą część papryczki chili. Wierzch posypujemy sezamem i układamy usmażone jajka. Miskę warzyw możemy podać także z pozostałą pastą chili.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram