Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Ryż jaśminowy ugotuj według przepisu na opakowaniu. Tofu marynujemy w syropie z agawy i sosie sojowym przez 15 minut.
Krok 1: Przygotowujemy pastę chili
W misce łączymy wszystkie składniki pasty chili. Połowę przygotowanej pasty mieszamy z kiszoną kapustą i odstawiamy. Zamarynowane tofu smażymy i również odstawiamy. Ogórek kroimy w plastry.
Krok 2: Podsmażamy warzywa
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojony w plastry czosnek i połowę posiekanej papryczki chili. Gdy warzywa się podsmażą, dodajemy obraną i pokrojoną w julienne marchew. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i olejem sezamowym. Smażymy, aż warzywa zmiękną. Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Układamy składniki w misce
Na dnie miski układamy ryż. Dodajemy podsmażone warzywa, plastry ogórka, kapustę kiszoną, tofu i pozostałą część papryczki chili. Wierzch posypujemy sezamem i układamy usmażone jajka. Miskę warzyw możemy podać także z pozostałą pastą chili.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Spaghetti carbonara
- Makówki śląskie
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Boczek pieczony
- Krokiety z mięsem
- Pieczona ryba po grecku
- Śledź w oleju
- Nuggetsy z kurczaka
- Piernik świąteczny
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)