Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Ryż jaśminowy ugotuj według przepisu na opakowaniu. Tofu marynujemy w syropie z agawy i sosie sojowym przez 15 minut.
Krok 1: Przygotowujemy pastę chili
W misce łączymy wszystkie składniki pasty chili. Połowę przygotowanej pasty mieszamy z kiszoną kapustą i odstawiamy. Zamarynowane tofu smażymy i również odstawiamy. Ogórek kroimy w plastry.
Krok 2: Podsmażamy warzywa
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojony w plastry czosnek i połowę posiekanej papryczki chili. Gdy warzywa się podsmażą, dodajemy obraną i pokrojoną w julienne marchew. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i olejem sezamowym. Smażymy, aż warzywa zmiękną. Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Układamy składniki w misce
Na dnie miski układamy ryż. Dodajemy podsmażone warzywa, plastry ogórka, kapustę kiszoną, tofu i pozostałą część papryczki chili. Wierzch posypujemy sezamem i układamy usmażone jajka. Miskę warzyw możemy podać także z pozostałą pastą chili.
Zobacz podobne
przepisy
Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
Pieczone warzywa sezonowe, do tego aromatyczny, domowy humus i salsa pomidorowa. Talerz pełen warzyw o doskonałym smaku.
Zielone warzywa z dipem romesco
Spróbuj brokułów, szparagów i groszku w towarzystwie klasycznego hiszpańskiego dipu z pomidorów i pieczonej papryki!
Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
Soczysty kurczak z pieczonymi warzywami będzie doskonałym pomysłem na rodzinny obiad!
Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
Mango, warzywa, ryż i curry, to połączenie, które zawsze smakuje. Podane w towarzystwie masła orzechowego przypadną ci do gustu na dłużej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka na sposób azjatycki
- Indyk w pesto
- Kaczka po pekińsku
- Zupa z białych warzyw z pulpetami
- Potrawka z kurczaka z pieczarkami i oliwkami
- Baba ghanoush
- Sernik z marakują
- Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
- Kluski leniwe z tofu
- Zielone warzywa smażone z tofu
- Chleb z pastą z serka koziego
- Bieszczadzkie fuczki
- Cukinia marynowana słodko-kwaśna
- Chili sin carne con tofu
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Rogale półfrancuskie z makiem i bakaliami
- Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową
- Dżem nektarynkowy z wanilią
- Chipsy z jabłek
- Sylwestrowe „lane” chrusty
- Placuszki ziemniaczane z makrelą wędzoną
- Knedle ze śliwkami
- Rigatoni z ricottą
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Karidopita, czyli greckie ciasto orzechowe z kremem jogurtowym
- Letnia sałatka z arbuzem i dressingiem cytrynowym
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Tort orzechowy
- Drożdżowa gwiazda z makiem i bakaliami
- Dorsz z pappardelle z marchewki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)