Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wok
Krok 1: Podsmażamy indyka
Szalotki obieramy i kroimy w ćwiartki. Cukinię kroimy w słupki o długości ok. 4 cm. Grzyby shiitake oczyszczamy i kroimy w plasterki. Sznycle z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości 0,5 cm. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. W woku podgrzewamy 2 łyżki oleju, podsmażamy na nim indyka przez 4-5 minut. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy 2 łyżkami sosu sojowego. Indyka wyjmujemy.
Krok 2: Dusimy warzywa i indyka
Wok wycieramy i rozgrzewamy w nim 1 łyżkę oleju. Podsmażamy grzyby shiitake przez ok. 2 minuty. Wyjmujemy. W woku podgrzewamy pozostały olej, smażymy szalotki i cukinię przez 4 minuty, aż będą półtwarde. Dodajemy ponownie indyka i grzyby, zalewamy wywarem z warzyw i dusimy pod przykryciem przez 5 minut. Doprawiamy sokiem z cytryny i pozostałym sosem sojowym. Podajemy z ryżem.
Zobacz podobne
przepisy
Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
Przygotuj słynne tajskie danie razem z Karolem Okrasą. Doskonałe połączenie warzyw, łososia i makaronu sojowego.
Podudzia kurczaka w przyprawach z warzywami sauté
Będzie prosto, szybko, pysznie oraz bardzo zdrowo, gdy przygotujesz ekspresowe udka z warzywami z woka.
Makaron z pieczoną kaczką
Pyszna potrawa prosto z Chin, pachnąca imbirem, kolendrą i limonką. Doskonały pomysł na obiad w azjatyckim stylu.
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
Orientalny powiew w Twojej kuchni - przygotuj glazurowane polędwiczki z warzywami, pyszny posiłek pachnący imbirem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sznycel w panierce owsianej z sałatką z ziemniaków
- Ciasto na pizzę
- Sałatka z kaszy jaglanej z wędzonym twarogiem
- Kotlety mielone z karpia
- Racuchy z jabłkami
- Batony zbożowe
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Panna cotta fit
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Kawa z imbirem
- Pyzy ziemniaczane
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo
- DESER SZAMPAŃSKI
- Sos grzybowy ze świeżych grzybów – przepis
- Sałatka z truskawkami
- Milopitakia
- Czekoladowe ciastka whoopie pies
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
- Makaron chow mein z woka
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- NALEWKA ŚLIWKOWA
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2335 dni temu
Smaczne, ale mi brakuje jakiegoś wyraźnego smaku. Robi się bardzo szybko. Wydaje mi się, że lepiej by pasował makaron do dania.
odpowiedz
2643 dni temu
Czy grzyby są stale dostępne w Lidl? Jeżeli nie, to czym je zastąpić?
odpowiedz
2643 dni temu
Basiu, grzyby dostępne są w Lidlu akcyjnie. Możesz je zastąpić pieczarkami - danie będzie równie smaczne :)