Indyk z cukinią i grzybami z woka

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • wok

Krok 1: Podsmażamy indyka

Szalotki obieramy i kroimy w ćwiartki. Cukinię kroimy w słupki o długości ok. 4 cm. Grzyby shiitake oczyszczamy i kroimy w plasterki. Sznycle z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości 0,5 cm. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. W woku podgrzewamy 2 łyżki oleju, podsmażamy na nim indyka przez 4-5 minut. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy 2 łyżkami sosu sojowego. Indyka wyjmujemy.

Krok 2: Dusimy warzywa i indyka

Wok wycieramy i rozgrzewamy w nim 1 łyżkę oleju. Podsmażamy grzyby shiitake przez ok. 2 minuty. Wyjmujemy. W woku podgrzewamy pozostały olej, smażymy szalotki i cukinię przez 4 minuty, aż będą półtwarde. Dodajemy ponownie indyka i grzyby, zalewamy wywarem z warzyw i dusimy pod przykryciem przez 5 minut. Doprawiamy sokiem z cytryny i pozostałym sosem sojowym. Podajemy z ryżem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Podudzia kurczaka w przyprawach z warzywami sauté

Będzie prosto, szybko, pysznie oraz bardzo zdrowo, gdy przygotujesz ekspresowe udka z warzywami z woka.

Podudzia kurczaka w przyprawach z warzywami sauté

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami

Orientalny powiew w Twojej kuchni - przygotuj glazurowane polędwiczki z warzywami, pyszny posiłek pachnący imbirem.

Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • Anrica Anrica
    250 dni temu
    Czyj to przepis ? bo zupelnie do bani.....totalnie bezplciowy. Musialam kombinowac zeby jakis smak z tego wydobyc . Tylko Okrasy przepisy sa wszystkie smaczne

    odpowiedz

  • Łukasz Kucharski Łukasz Kucharski
    2604 dni temu
    Smaczne, ale mi brakuje jakiegoś wyraźnego smaku. Robi się bardzo szybko. Wydaje mi się, że lepiej by pasował makaron do dania.

    odpowiedz

  • Basia Basia
    2912 dni temu
    Czy grzyby są stale dostępne w Lidl? Jeżeli nie, to czym je zastąpić?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2912 dni temu
    Basiu, grzyby dostępne są w Lidlu akcyjnie. Możesz je zastąpić pieczarkami - danie będzie równie smaczne :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!